Οι ταινίες στην τηλεόραση (14/4): Το οσκαρικό Forrest Gump στις οθόνες σας

Αυτές είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν στην τηλεόραση την Τετάρτη (14/4) - Έρχεται το βραβευμένο Forrest Gump που χάρισε το Όσκαρ ερμηνείας στον Τομ Χανκς. 

Οι ταινίες στην τηλεόραση (14/4): Το οσκαρικό Forrest Gump στις οθόνες σας

Forrest Gump

OPEN 21:00

Υπόθεση: Βλάκας είναι αυτός που κάνει βλακείες, λέει η μαμά του Φόρεστ Γκαμπ (Τομ Χανκς). Μπορεί να μην είναι έξυπνος, αλλά η ζωή του είναι μια ατελείωτη περιπέτεια με γοητευτικές στιγμές και αξέχαστα γεγονότα του 20ου αιώνα. Δίδαξε τον Ελβις Πρίσλει να χορεύει, στο κολλέγιο γίνεται αστέρι του ραγκμπι, συναντά τον Τζ.Φ. Κέννεντι, υπηρετεί στο Βιετνάμ, συναντά τον Λίντον Τζόνσον, κάνει παρέα με τους Χίπις, νικά την εθνική ομάδα της Κίνας στο πιγκ-πογκ, συναντά τον Ρίτσαρντ Νίξον, παραβρίσκεται σε συγκέντρωση των Μαύρων πανθήρων, ξεσκεπάζει το σκάνδαλο του Γουότερ-Γκέιτ, εμπνέει τον Τζον Λένον να γράψει το Imagine, φτιάχνει μια κερδοφόρα επιχείρηση γαρίδας, επενδύει από τους πρώτους στην Apple Computers και ξεκινά την τρέλα του τζοκιγκ σε ολόκληρη τη χώρα για χρόνια.

Και δεν ξεχνά ποτέ την πρώτη και μοναδική του αγάπη τη Τζένη (Ρόμπιν Ράιτ), η οποία ακολουθεί τη δική της διαδρομή τις ταραγμένες δεκαετίες του ΄60 και ΄70. Η μαμά του είναι η Σάλι Φιλντ και τη λατρεύει γιατί του εξηγεί τον κόσμο με τρόπο που τον καταλαβαίνει. Ο διοικητής του Νταν Τειλορ, στο Βιετνάμ και μετέπειτα φίλος του είναι ο Γκάρι Σινιζ, ο συμπολεμιστής του Μπέντζαμιν Μπάφορντ “Μπάμπα” Μπλου και συνεταίρος του στην επιχείρηση γαρίδας ο Μικελτι Γουίλιαμσον.

-Κάθε φορά που ο Φόρεστ εμφανίζεται σε διαφορετική ηλικία, στην πρώτη σκηνή κάθε μετάβασης φορά ένα μπλε πουκάμισο.

-Το παγκάκι όπου κάθεται ο Φόρεστ τοποθετήθηκε στη Σαβάνα της Τζώρτζια (ΗΠΑ), στην πλατεία Τσίπουα. Σήμερα βρίσκεται στο ιστορικό μουσείο της πόλης για να μην φθαρεί από τις καιρικές συνθήκες.

-Η μηχανή ενός τζετ χρησιμοποιήθηκε για να παράγει τους ανέμους του τυφώνα. Το υλικό με τις καταστροφές του τυφώνα είναι πραγματικό και προέρχεται από τις καταστροφές που προκάλεσε στην ίδια περιοχή ο τυφώνας Χιούγκο, το 1989.

-Ο νεότερος αδερφός του Τομ Χανκς, Τζιμ, τον αντικαθιστά σε πολλά από τα πλάνα όπου τρέχει άσκοπα.

-Ο Τομ Χανκς εμπνεύστηκε την προφορά του από το μικρό Μάικλ Κόννερ Χάμφρεϊ, το παιδί που παίζει το μικρό Φόρεστ, και που μιλά πράγματι με τον τρόπο αυτό.

-Το πρώτο αγοράκι στο σχολικό, αυτό που εμποδίζει τον Φόρεστ να κάτσει πλάι του, είναι ο Αλεξάντερ Ζεμέκις, γιος του σκηνοθέτη. Το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά είναι η κόρη του Τομ Χανκς, η Ελίζαμπεθ.

-Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 Όσκαρ από τα οποία κέρδισε τα 6, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄ανδρικού ρόλου, μοντάζ, οπτικών εφέ και διασκευασμένου σεναρίου.

-Ενώ παίζει μουσική στο κλαμπ, η Τζένη έχει δώσει το ψευδώνυμο Μπόμπι Ντίλαν. Το τραγούδι της είναι το “Blowin’ in the Wind” του Μπομπ Ντίλαν.

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση Escape Plan:

Mega - 22:00

Υπόθεση: Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Συλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Εμιλ Ροτμάγιερ (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ), έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Συλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Εμιλ Ροτμάγιερ (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ), έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Cloverfield

Open Beyond - 00:01 (Μετά τα Μεσάνυχτα)

Υπόθεση: 2008. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του νέου τεχνολογικού άλματος. Παρακολουθούμε τη διάρκεια ενός αποχαιρετιστήριου πάρτι που διοργάνωσε ο Jason μαζί με την κοπέλα του Lilly, τον κολλητό του Hud, μία φίλη τους τη Marlene, για τον Rob στον οποίο προσφέρθηκε δουλεία στην Ιαπωνία.

Στον Hud ανατέθηκε η βιντεοσκόπηση του πάρτι. Στο πάρτι καταφτάνει και η πρώην του Rob, η Beth, μαζί με τον νέο σύντροφό της. Ο καυγάς είναι αναπόφευκτος και η Beth αποχωρεί ταραγμένη.

Ξαφνικά γίνεται σεισμός και το ρεύμα σε όλη την πόλη κόβεται, μόλις επανέρχεται όλοι ακούνε στις ειδήσεις πως ένα τάνκερ ανατράπηκε.

Καλείται ο στρατός και αρχίζει η εκκένωση της πόλης η οποία θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, όταν ο Rob ακούγοντας ένα μήνυμα από την Beth λέγοντας ότι είναι παγιδευμένη και ανήμπορη να κουνηθεί, αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα και να πάει να την σώσει, πριν ολόκληρη η Νέα Υόρκη καταστραφεί για πάντα.

Μια Φανταστική Γυναίκα Una mujer fantástica

ΕΡΤ2 - 22:00

Υπόθεση: Η Μαρίνα είναι μία γυναίκα που έχει σχέση με τον Ορλάντο και είναι τραγουδίστρια. Τη νύχτα των γενεθλίων της, γυρνούν στο σπίτι του και ξαφνικά εκείνος αισθάνεται αδιαθεσία. Η Μαρίνα αποφασίζει να τον πάει στον νοσοκομείο. Πριν μπουν στο ασανσέρ, ο Ορλάντο πέφτει από τη σκάλα και χτυπά στο σώμα και στο κεφάλι. Όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι πέθανε από ανεύρυσμα. Από τότε και έπειτα, η Μαρίνα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Καλεί τον αδερφό του Ορλάντο, τον Γκάμπο, για να του εξηγήσει τι συνέβη. Στο νοσοκομείο, συναντιούνται η Μαρίνα με τον Γκάμπο για πρώτη φορά, ενώ εκεί βρίσκεται και η αστυνομία για να εξετάσει την υπόθεση… Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και η ταινία είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – μια σύνθετη, δυνατή, ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.