Ταινίες στην τηλεόραση (11/4): Το ανθρωπάκι, Αvatar, Escape room

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Κυριακή (11/4).

Ταινίες στην τηλεόραση (11/4): Το ανθρωπάκι, Αvatar, Escape room

Στις 21:00 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Avatar». Μέσα του 22ου αιώνα, και στον πλανήτη Πανδώρα, κατοικεί η φιλήσυχη φυλή των Νάβι. Εκεί υπάρχει ένα πολύτιμο ορυκτό, το ουνομπταίνιο, απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Μια αμερικανική εταιρία έχει αναλάβει να εξορύξει αυτό το ορυκτό, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τον πεζοναύτη Τζέικ Σάλι, υπό τις οδηγίες της Δόκτωρ Γκρέις Ογκουστίν.

Μεταφέρεται ως avatar και σιγά σιγά μετεξελίσσεται σε αληθινό μέλος της φυλής. Ο Τζέικ ερωτεύεται την κόρη του αρχηγού της φυλής, τη Νεϊτίρι και αρνείται να συνεργαστεί πλέον με την ομάδα του.

Ενώ η Δρ. Ογκουστίν προσπαθεί να μεταπείσει τον Τζέικ, μπαίνει στη μέση ο αμερικανικός στρατός με επικεφαλής τον Στρατηγό Μάιλς Κουάριτς, ο οποίος από την αρχή δεν ενέκρινε το πείραμα της Δρ. Ογκουστίν. Εξοπλισμένος με ισχυρά στρατιωτικά μέσα, κηρύσσει πόλεμο εναντίον του Τζέικ και της φυλής των Νάβι.

Ευτυχία με βραχνή απ' το τσιγάρο φωνή: «Να 'ταν ο πόνος άνθρωπος, να 'ρχόμασταν στα χέρια»

Έτος: 2009

Διάρκεια: 149 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Τζιοβάνι Ριμπίζ

Στις 22:20 το Mega θα δείξει την ταινία «Escape room». Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια.

Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα.

Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα… θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Έτος: 2019

Διάρκεια: 92 λεπτά

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ

Παίζουν: Λόγκαν Μίλερ, Ντέμπορα Αν Γολ , Τέιλορ Ράσελ

Μισή ώρα μετά το Star θα προβάλει την ελληνική ταινία «Το ανθρωπάκι». Παρά την επίμονη άρνηση της μητέρας του Πολυξένης, ο υφασματέμπορος Ευτύχιος Κοπέογλου παντρεύεται την υπάλληλό του Κική, με την οποία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος ο χασάπης της γειτονιάς, Παναγιώτης.

Όταν ο τελευταίος αποφασίζει να γίνει παραγωγός μιας ταινίας με πρωταγωνίστρια την Κική, ο Ευτύχιος, μπροστά στην επιμονή της γυναίκας του, όχι μόνο συμφωνεί αλλά και αποδέχεται να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους για να μη γίνει εμπόδιο στην καριέρα της.

Δεν αργεί όμως να μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που είπε το «ναι».

Ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος, αλλά η παταγώδης αποτυχία της ταινίας και η αλλαγή νοοτροπίας της Κικής, οδηγεί στην ευτυχή επανένωση του ζευγαριού.

Έτος: 1969

Διάρκεια: 82 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Μήτση Κωνσταντάρα, Γιώργος Τσιτσόπουλος.