«Justice League: The Snyder Cut» - Ένα 4ωρο έπος!

Η πολυαναμενόμενη τετράωρη ταινία «Justice League: The Snyder Cut» κυκλοφόρησε - Ένα φιλμ-δώρο στους θαυμαστές των υπερηρωικών ταινιών

«Justice League: The Snyder Cut» - Ένα 4ωρο έπος!

«Συναρμολογημένη» από ώρες αχρησιμοποίητων πλάνων και μονταρισμένη μαζί με πρόσφατα γυρισμένες σκηνές, η οπτική του Zack Snyder ταράζει τα νερά στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και ο ίδιος ο σκηνοθέτης με «όπλο» την τεράστια διαδικτυακή εκστρατεία των θαυμαστών του έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πει την ιστορία του «Justice League: The Snyder Cut». Όπως την οραματίστηκε αλλά δεν κατάφερε τελικά να την πει.

Υπενθυμίζεται ότι ηταινία του 2017 δεν πρόλαβε να φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς ο Zack Snyder αν και σκηνοθέτης της, αναγκάστηκε να αφήσει το project κατά τη διάρκεια του post-production. Το «Justice League» άλλαξε σκηνοθέτη, με τα ηνία να αναλαμβάνει τελικά ο Joss Whedon.

Η WarnerMedia είδε την ένθερμη «σταυροφορία» για την ταινία του Snyder ως έναν τρόπο ώστε να καθησυχάσει τους ένθερμους φανς και παράλληλα να γεμίσει με αποκλειστικό περιεχόμενο την υπηρεσία streaming της HBO Max.

Αξίζει όμως τον κόπο;

Ο κίνδυνος που διατρέχει το όλο εγχείρημα, όπως αναφέρει το CNBC, είναι το «Justice League» να μην καταφέρει να αποδώσει όσα χρειάζεται η WarnerMedia.

Η ταινία δημιουργεί συνέχειες που μπορεί να μην δουν ποτέ οι θαυμαστές της DC, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν καταφέρει να προσελκύσει νέους συνδρομητές για το μήνα Μάρτιο, δεν δημιουργεί κάποια δέσμευση ή υπόσχεση για το νέο περιεχόμενο που σχετίζεται με την DC ώστε να διατηρήσει τις νέες εγγραφές στην υπηρεσία.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν το κόστος της ταινίας να ανέρχεται από 20 έως 30 εκατ. δολάρια, επειδή πολλές από τις λήψεις που έχουν δημιουργηθεί στον υπολογιστή δεν είχαν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η WarnerMedia θα μπορούσε να έχει ξοδέψει 70 εκατ. δολάρια ή και περισσότερα στην ταινία καθώς ο Snyder επέστρεψε αρκετούς ηθοποιούς στα γυρίσματα ώστε να γυρίσει ορισμένες νέες σκηνές. Επίσης, δεν είναι σαφές εάν το ποσό αυτό περιλαμβάνει δαπάνες για μάρκετινγκ. Κοινώς, ο λογαριασμός συνεχώς ανεβαίνει και η WarnerMedia αρνείται να σχολιάσει τα οικονομικά της ταινίας.

Το ανεβασμένο κόστος όμως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί εάν η WarnerMedia χρησιμοποιεί την ταινία ως κράχτη για να κερδίσει συνδρομητές και να ενθαρρύνει τους ήδη αρκετούς τρέχοντες να παραμείνουν στην υπηρεσία, σχολίασε ο media και streaming analyst Dan Rayburn.

Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι ότι το HBO Max έχει πολλές κυκλοφορίες υψηλού προφίλ που έρχονται στην πλατφόρμα του το Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου. Στις 31 Μαρτίου, το «Godzilla vs. Kong» φτάνει στην υπηρεσία και, στις 16 Απριλίου, το «Mortal Kombat». Αυτή η στρατηγική για μια συνεχή σταθερή ροή νέου περιεχομένου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των συνδρομητών.

Κι έπειτα είναι οι φανς

«Σίγουρα πιστεύω ότι οι θαυμαστές θα είναι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Erik Davis, διευθυντής του Fandango.

Ο Davis, ο οποίος μπόρεσε να δει το νέο «Justice League» πριν από την κυκλοφορία του στο HBO Max, υπστήριξε ότι το «Snyder Cut είναι μια πολύ καλύτερη εκδοχή της ταινίας».

Το Snyder Cut ουσιαστικά διαγράφει την συνεισφορά του Joss Whedon στο σενάριο και την σκηνοθεσία. Ο Whedon είχε προσληφθεί αφού τα στελέχη δίσταζαν με την αρχική ταινία του Snyder και ανέλαβε όταν ο Snyder εγκατέλειψε το project μετά το θάνατο της κόρης του.

Ο Whedon περιόρισε την εκδοχή του Snyder διάρκειας 214 λεπτών διανθίζοντάς την με ευχάριστες στιγμές, κάτι που ήθελε η Warner Bro προκειμένου να μιμηθεί το κωμικό στυλ που ήταν επιτυχές στο σύμπαν της Marvel.

Επειδή όμως η εκδοχή του Whedon άλλαξε σε σημαντικό βαθμό τη δουλειά του Snyder, οι φανς διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας να δουν και την αρχική εκδοχή του «Justice League» του σκηνοθέτη, πιστεύοντας ότι είναι η πιο «αγνή» οπτική της ταινίας. Τον Μάιο του 2020, η WarnerMedia ενέδωσε σε αυτή τους την επιθυμία και φέρνοντας πίσω τον Snyder.

Ενώ οι θαυμαστές θα είναι ευχαριστημένοι που τελικά έχουν το cut του Snyder, υπάρχει ένα μεγάλο ελάττωμα στα σχέδια της Warner Bros να κυκλοφορήσει αυτήν την ταινία.

Όταν ο Snyder γύριζε το «Justice League» πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, το σύμπαν της DC αναμενόταν να συνεχίσει να ξεδιπλώνεται με αυτό το καστ με τον ίδιο τρόπο που ξεδιπλώθηκε το MCU. Οι σόλο ταινίες θα μπορούσαν δηλαδή αργότερα να ενωθούν σε ταινίες όπου συμμετέχουν όλοι μαζί οι ήρωες. Ο Ben Affleck έπρεπε να έχει τη δικό του stand-alone ταινία και ο Snyder μιλούσε ήδη για μια συνέχεια του «Justice League».

Ωστόσο, αυτό το σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό το 2021. Οι θαυμαστές της DC πιθανότατα δεν θα δούνε ποτέ όλα τα cameos και τα τεχνάσματα της ταινίας του Snyder.

Πηγή: clickatlife