Behind Her Eyes Review - Η νέα δραματική σειρά του Netflix συγχέει το plot twist με το εξωφρενικό

Η νέα δραματική σειρά του Netflix«Behind Her Eyes», έχει κερδίσει τις εντυπώσεις - Είναι βασισμένη σε βιβλίο - Η κριτική για το μίνι δράμα μυστηρίου.

Behind Her Eyes Review - Η νέα δραματική σειρά του Netflix συγχέει το plot twist με το εξωφρενικό

O Steve Lightfoot (Hannibal, The Punisher, Narcos) υπογράφει ως δημιουργός το βρετανικό μίνι δράμα μυστηρίου Behind Her Eyes του Netflix, το οποίο συνιστά τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου best seller μυθιστορήματος της Sarah Pinborough, με τους Simona Brown, Eve Hewson, και τον Tom Bateman να ηγούνται του cast εν προκειμένω. Παίζουν επίσης οι: Robert Aramayo, Tyler Howitt, Georgie Glen, Aaron Anthony και η Nichola Burley.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στη ‘Louise’ (Brown), μία διαζευγμένη νέα γυναίκα και μητέρα ενός μικρού αγοριού που προσλαμβάνεται σε θέση μερικής απασχόλησης ως γραμματέας στο γραφείο ενός ψυχιάτρου (Bateman). Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ένα παράνομο ειδύλλιο γεννιέται ανάμεσα σε εκείνη και τον εργοδότη της, ενώ τα φέρνει έτσι η συγκυρία ώστε η ίδια παράλληλα να πιάσει φιλία και με την σύζυγό του (Hewson). Η ‘Louise’ σταδιακά συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε σύγχυση και ότι το μυαλό της της παίζει ένα αλλόκοτο, σκοτεινό παιχνίδι που μέρα με την μέρα γίνεται ακόμη πιο ανυπόφορο.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε άλλες προσδοκίες για την νέα δουλειά του σεναριογράφου του Hannibal, αλλά δυστυχώς το φρέσκο project που επιμελήθηκε τις διέψευσε πανηγυρικά! Καταρχάς, η όλη αφήγηση χωλαίνει σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα σε αρκετές φάσεις να διαπιστώνει κανείς πως το ρομαντικό μελό υπερισχύει έναντι άλλων πραγμάτων, και κάπου εκεί τελείως αδέξια οι συντελεστές του σόου αποφασίζουν να εισάγουν με προχειρότητα και το στοιχείο του υπερβατικού, του ανεξήγητου.

Επιπλέον, ο δέκτης δεν είναι δυνατόν να μην νιώσει έντονη δυσανασχέτηση με την συχνότητα που κάνει κοιλιά η όλη εξιστόρηση μέσα από την υπερανάλυση ορισμένων τεκταινόμενων ή την επιμονή του δημιουργού να καλύψει τα κενά μέσα από σκηνές σεξουαλικών περιπτύξεων επιδιώκοντας για κάποιον περίεργο λόγο να δώσει μία πιο ηδονοβλεπτική προσέγγιση στον μύθο. Όσο όμως και αν θέλει με αυτά τα τεχνάσματα να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τις νοηματικές αστοχίες και τις αδυναμίες που παρατηρούνται, δεν τα καταφέρνει, και κάθε τόσο καταφεύγει σπασμωδικά σε εντυπωσιοθηρικά κόλπα που θεωρεί ότι λειτουργούν ως plot twist.

Βεβαίως, αν κάτι λείπει από το εν λόγω εγχείρημα, σε βαθμό που να καθίσταται πέρα για πέρα αισθητό, αυτό οπωσδήποτε είναι η πρωτοτυπία, η καθεαυτού έννοια της ανατροπής και η έκπληξη, και κατ’ επέκταση η ένταση. Αφού από ένα σημείο και έπειτα, καταλαβαίνεις πως όχι μόνο διαβλέπεις σωστά την κάθε έκβαση αλλά καταλήγεις να νιώθεις και πλήξη που συνεχώς πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου, με μοναδική εξαίρεση το τέλος που δεν είναι τόσο το ότι θα σε σοκάρει όσο το ότι θα σε απογοητεύσει οικτρά.

Το μοτίβο που κυριαρχεί εδώ είναι ένα παράνομο ερωτικό τρίγωνο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται μία φθηνή ίντριγκα με πολύ κλισέ τροπές που ουκ ολίγες φορές μοιάζει να αγγίζει τα όρια της σαπουνόπερας. Παρ’ όλο που πλασάρεται ως ένα wannabe αντισυμβατικό και δήθεν συναρπαστικό θέαμα, υστερεί σε πάρα πολλά, ενώ μπλέκει ταυτόχρονα την ψυχολογία με την παραψυχολογία ώστε να καταλήγει σε έναν φιάσκο “γρίφο” συνειδητού και ασυνείδητου, με εμμονές, εφιάλτες, ψυχικά τραύματα και υπερφυσικό να ενώνονται σε ένα κακογραμμένο συνονθύλευμα δράσης.

Αλλά μεταξύ άλλων, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Eve Hewson ίσως είναι η μόνη της οποίας η ερμηνεία θα σε πείσει μέσα από τα ξεσπάσματα και τις αντιδράσεις της ιδιόρρυθμης φιγούρας που υποδύεται.

Πάντως, το φινάλε του Behind Her Eyes θα εξαλείψει και τα τελευταία ψήγματα υπομονής και καλής θέλησης που είχες να προσπεράσεις ή και να συγχωρέσεις τα κακώς κείμενα της συγκεκριμένης παραγωγής, με αποτέλεσμα να ξεπηδάει ενδόμυχά σου η αγανάκτηση για τις έξι ώρες που ξόδεψες συνολικά μέχρι να φτάσεις σε έναν εξωφρενικό επίλογο.

Πηγή: unboxholics