Ταινίες στην τηλεόραση (3/3): Μανιφέστο και The Book of Eli

Αυτές είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν την Τετάρτη (3/3) στην ελληνική τηλεόραση - Το Manifesto με την Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά και το The Book of Eli με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον. 

Ταινίες στην τηλεόραση (3/3): Μανιφέστο και The Book of Eli

ΕΡΤ 2 (22:00) - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ (2015)

Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Έρικα Μπάουερ, Ρούμπι Μπασταμαντε,

Υπόθεση: Η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή.

OPEN (22:45) - The Book of Eli (2010)

Ηθοποιοί: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις, Τζένιφερ Μπιλς,

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός αλλά ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες, που θα σκότωναν άνθρωπο απλά και μόνο για να του πάρουν τα παπούτσια του ή για μια σταγόνα νερό. Ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη, που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο και κόστος…

STAR (00:50) - Η Γεύση της Εκδίκησης (Dead Man Down, 2013)

Ηθοποιοί: Κόλιν Φάρελ, Ντομινίκ Κούπερ, Τέρενς Χάουαρντ, Αρμάντ Ασάντ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Νούμι Ράπας.

Υπόθεση: Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βίκτορ γνωρίζει τυχαία τη Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του. Η έλξη του για εκείνη συνεχώς αυξάνεται αλλά θα ανακαλύψει ότι η Μπεατρίς δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα, που αναζητά με πάθος εκδίκηση και χρειάζεται τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει και εκείνη ότι ούτε ο Βίκτορ είναι ο άντρας, που νόμιζε, αλλά ένας άντρας, που αναζητά τη δική του προσωπική εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι και εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο σχέδιο εκδίκησης…

OPEN (21:00) - Πανδημία Carriers (2009)

Ηθοποιοί: Κρις Πάιν, Κίρναν Σίπκα, Πάιπερ Περάμπο, Λου Τέιλορ Πούτσι,

Υπόθεση: Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στον πλανήτη, όπως και η ανασφάλεια των πολιτών που δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Τέσσερις νέοι προσπαθούν για την σωτηρία τους και αποφασίζουν να καταφύγουν σε μια ουτοπική παραλία στον Κόλπο του Μεξικού, περιμένοντας να επιβιώσουν της πανδημίας. Το ταξίδι τους μέσα από δρόμους της Αμερικάνικης Δύσης, αποδεικνύεται πιο επικίνδυνο από όσο περίμεναν, καθώς νόμοι και κανόνες δεν έχουν καμία υπόσταση πλέον. Η ζημιά στο αυτοκίνητό τους, που τους αφήνει μετέωρους σε ένα έρημο δρόμο, αποβαίνει καθοριστική για την έναρξη μιας σειράς γεγονότων που εκτυλίσσονται σε ένα τρομακτικό περιβάλλον όπου ο καθένας παλεύει για την επιβίωση εις βάρους του άλλου. Ξαφνικά, οι τέσσερις ήρωες αντιλαμβάνονται ότι η μόλυνση του ιού είναι μικρότερη αντίπαλος από τις φρικτές επιλογές που πρέπει να κάνουν τη στιγμή που χάνεται η ανθρωπότητα.

MEGA (22:00) - Το Σημάδι της Εκδίκησης (2017)

Ηθοποιοί: Ζαν Κλόντ Βαν Νταμ, Πίτερ Στορμεάρ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο, Ότομ Ρίζερ,

Υπόθεση: Μετά από μια φοβερή επίθεση με ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας μυστηριώδης ξένος (Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ) φτάνει στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα η συμμορία, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καταφτάνει στο νοσοκομείο για να του δώσει την χαριστική βολή. Φύλακας – άγγελος του η νοσοκόμα του, που είναι και η μοναδική μάρτυρας των όσων εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο. Στην κατάθεση της στο FBI θα κληθεί να δώσει στοιχεία για μια υπόθεση εκδίκησης, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Μια σειρά από ανατροπές και εξελίξεις θα κρατήσουν το μυστήριο ζωντανό μέχρι τον τελευταίο πυροβολισμό!