Ταινίες στην τηλεόραση (28/2): Ο άνθρωπος της καρπαζιάς, Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου, Ζορό

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (28/2).

Ταινίες στην τηλεόραση (28/2): Ο άνθρωπος της καρπαζιάς, Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου, Ζορό

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο άνθρωπος της καρπαζιάς». Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων.

Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει. Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου.

Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα.

Έτος: 1969

Διάρκεια: 93 λεπτά

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά κ.α.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Την ίδια ώρα το Mega θα δείξει την ταινία «Η μάσκα του Ζορό». Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, πρωταγωνιστεί ως Δον Ντιέγκο Ντε Λα Βέγκα, ο οποίος ως ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό κατάφερνε να παλεύει ενάντια στην τυραννία και να σώζει τον λαό του Μεξικού τον 19ο αιώνα. Ο αδίστακτος κυβερνήτης Μοντέρο (Στιούαρτ Γουίλσον) και οι άνθρωποι του καταφέρνουν να σκοτώσουν την γυναίκα του, να αρπάξουν την κόρη του και να τον φυλακίσουν.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μοντέρο επιστρέφει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία, έχοντας μαζί του την κόρη του Ντε Λα Βέγκα, Έλενα, την οποία έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ο Ντε Λα Βέγκα μαθαίνοντας το, καταφέρνει να δραπετεύσει και υπό την καθοδήγηση του ο νεαρός Αλεχάντρο (Αντόνιο Μπαντέρας), γίνεται ένας νέος Ζορό, έτοιμος να πάρει εκδίκηση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Η ταινία έχει προταθεί για πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων Όσκαρ καλύτερου μοντάζ ήχου, Όσκαρ καλύτερης μίξης ήχου, αλλά και για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης μουσικής ή κωμικής ταινίας, ενώ ο Αντόνιο Μπαντέρας έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου ανδρικού ρόλου.

Έτος: 1998

Διάρκεια: 130 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα – Τζόουνς, Άντονι Χόπκινς, Στιούαρτ Γουίλσον, Μάτ Λέτσερ

Στις 23:10 ο Alpha θα προβάλει την ταινία «Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου». Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων, εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη, προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση. Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής. Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του. Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του.

Έτος: 2014

Διάρκεια: 86 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ρένυ Χάρλιν

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια