Ταινίες στην τηλεόραση (5/2): Επικίνδυνη οικογένεια, Ο ψεύτης, Η Παριζιάνα

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (5/2).

Ταινίες στην τηλεόραση (5/2): Επικίνδυνη οικογένεια, Ο ψεύτης, Η Παριζιάνα

Στις 21:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Ο ψεύτης». Ο γιατρός ενός υπερωκεανίου Πέτρος Τρανός ανακαλύπτει τον λαθρεπιβάτη Κώστα, που του διηγείται τη δραματική ιστορία της ζωής του. O Πέτρος τον λυπάται και αποφασίζει να τον βοηθήσει. Όταν το πλοίο φτάνει στον Πειραιά, η μνηστή του, η Τζούλι, και η Ρένα, μια κοπέλα που αλληλογραφούσε από καιρό με το γιατρό, έχουν κατέβει στον Πειραιά για να τον υποδεχτεί (η πρώτη) και για να τον γνωρίσει από κοντά (η δεύτερη).

Ο Πέτρος, που φοβάται το σκάνδαλο, παρακαλεί τον Κώστα να παρουσιαστεί αυτός σαν γιατρός στην Ρένα. Γνωρίζονται και σιγά-σιγά αγαπιούνται. Η Ρένα παρουσιάζει το γιατρό στον πατέρα της και συμφωνούν την ημερομηνία του γάμου τους.

Η Τζούλια, όμως, ανακαλύπτει ένα γράμμα της Ρένας προς τον Πέτρο κι αυτό γίνεται αφορμή να δημιουργηθούν σπαρταριστά επεισόδια και να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του Κώστα.

Έτος: 1968

Διάρκεια: 87 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Βαγγέλης Σειληνός

Πενήντα λεπτά αργότερα ο Alpha θα δείξει την ελληνική ταινία «Η Παριζιάνα». Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας.

Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο μακαρίτης.

Έτος: 1969

Διάρκεια: 88 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς

Στις 22:45 το Open TV θα προβάλει την ταινία «Επικίνδυνη οικογένεια». Ο μαφιόζος Φρεντ Μανζόνι και η οικογένειά του μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας του FBI και μετακομίζουν σε μια ήσυχη κωμόπολη της Βόρειας Γαλλίας.

Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, οι πρώην «συνάδελφοι» του Φρεντ τον αναζητούν παντού για να τον βγάλουν από τη μέση.

Έτος: 2013

Διάρκεια: 111 λεπτά

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον