Ταινίες στην τηλεόραση (23/1): Iron Man, Μυστικό παράθυρο, Γοργόνες και μάγκες

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (23/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (23/1): Iron Man, Μυστικό παράθυρο, Γοργόνες και μάγκες

Στις 21:00 ο ΑΝΤ1 θα προβάλει την ελληνική ταινία «Γοργόνες και μάγκες». Αθηναίοι καταφτάνουν σε ένα μικρό νησί για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη ελβετική εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά.

Αλλά οι νησιώτες, με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της, αποφασίζουν να τους εμποδίσουν, ενώ στο μεταξύ διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία.

Έτος: 1968

Διάρκεια: 92 λεπτά

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Μάρθα Καραγιάννη, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Βογιατζής, Λάκης Κομνηνός, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Στις 22:15 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Iron Man». O δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, απολαμβάνει τη φήμη του έχοντας στο πλάι τον πιστό συνεργάτη και μέντορά του, Ομπαντάια Στέιν και την προσωπική γραμματέα του, Πέππερ Ποτς.

Η ζωή του, όμως, θα ανατραπεί, όταν κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός νέου υπερ-όπλου στο πεδίο της μάχης, του πυραύλου «Τζέρικο», ο Σταρκ πέφτει θύμα επίθεσης και απαγωγής από μια ομάδα αντιμαχόμενων. Υπό τις διαταγές του μυστηριώδη αρχηγού τους, ο Σταρκ πιέζεται τώρα να κατασκευάσει γι’ αυτούς ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, το πολυμήχανο μυαλό του, θα τον βοηθήσει τελικά να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Αμερική. Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι η αποτυχημένη απαγωγή του δεν ήταν, παρά μόνο η αρχή, μπροστά σε όλο αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Έτος: 2008

Διάρκεια: 113 λεπτά

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό

Στις 23:15 το Mega θα προβάλει την ταινία «Μυστικό παράθυρο». Η ζωή ενός συγγραφέα έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει… δικαιοσύνη!

Ο γνωστός Ντέιβιντ Κεπ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο μυθιστόρημα του βασιλιά του τρόμου Στίβεν Κινγκ, όπου όπως πάντα, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζόνι Ντεπ, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τίμοθι Χάτον, ο Τζον Τορτούρο και η Μαρία Μπέλο.

Έτος: 2004

Διάρκεια: 92 λεπτά

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζον Τορτούρο, Μαρία Μπέλο, Τίμοθι Χάτον

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κεπ