Ταινίες στην τηλεόραση (9/1): The impossible, Το τρένο των μαχητών, Χτυποκάρδια στο θρανίο

 Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (9/1).

Ταινίες στην τηλεόραση (9/1): The impossible, Το τρένο των μαχητών, Χτυποκάρδια στο θρανίο

Στις 21:00 ο ANT1 θα δείξει την ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Μια μαθήτρια γυμνασίου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται ένα γιατρό (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Πηγαίνουν στην Πόλη για το γαμήλιο ταξίδι αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη νοσταλγεί το σχολείο της και αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της.

Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, τη βοηθάει ένας καθηγητής (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά. Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Έτος: 1963

Διάρκεια: 110 λεπτά

Σκηνοθεσία: Σακελλάριος Αλέκος

Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος

Ηθοποιοί: Λαμπροπούλου Καίτη, Μορίδης Θεόδωρος, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιαννόπουλος Διονύσης, Γαρμπή Τζόλη, Βουγιουκλάκη Αλίκη, Βελέντζας Γιώργος, Κωνσταντίνου Γιώργος.

Στις 22:50 το Star θα προβάλει την ταινία «The impossible». Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες.

Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων!

Ανθρώπινες σχέσεις, φόβος, οργή, πάθος, αγανάκτηση και αλληλεγγύη οι έννοιες, που δοκιμάζονται σκληρά στο φιλμ του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα.

Έτος: 2012

Διάρκεια: 99 λεπτά

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Ναόμι Γουότς, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Τομ Χόλαντ

Σκηνοθεσία: Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά

Στις 00:15 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Το τρένο των μαχητών». Στην Κίνα του 1941, όπου η χώρα βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή, ο Μα Γιουάν αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά στην κατασκευή σιδηροδρόμων που μεταφέρουν τον οπλισμό των Ιαπώνων στα ενδότερα της χώρας. Σύντομα, αποφασίζει μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα επαναστατών να παγιδεύσουν ένα στρατιωτικό τρένο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό. Το περίτεχνο σχέδιο δράσης είναι δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια και η μικρή ομάδα δράσης έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο στρατό.

Όταν όμως διαπιστώνουν τελευταία στιγμή, ότι το τρένο είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με προμήθειες τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους πεινασμένους συμπολίτες τους που λιμοκτονούν, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη αναπάντεχη τροπή. Ανατρεπτική πλοκή, θεαματική δράση, χιούμορ και πολεμικές χορογραφίες που κόβουν την ανάσα από τον αειθαλή μάστερ του είδους, Τζάκι Τσαν. Σε έναν από τους ρόλους των επαναστατών συναντάμε και τον γιο του, Τζέσι Τσαν.

Σκηνοθεσία: Ντινγκ Σενγκ

Σενάριο: Ντινγκ Σενγκ, Χε Κέκε

Ηθοποιοί: Τζάκι Τσαν, Χουάνγκ Ζι Τάο, Τζέισι Χαν, Γουάνγκ Κάι, Γουάνγκ Τα Λου

Διάρκεια: 116 λεπτά