Ταινίες στην τηλεόραση (29/11): Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου, Μαραντόνα: Ο πιο ανθρώπινος θεός

Διαβάστε τις κυριότερες ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση απόψε (29/11).

Ταινίες στην τηλεόραση (29/11): Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου, Μαραντόνα: Ο πιο ανθρώπινος θεός

Στις 23:00 το Mega θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τη ζωή και τη δράση του μεγαλύτερου παίκτη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Το φιλμ Αγγλικής παραγωγής του 2018 παρουσιάζει με μοναδικό ρυθμό κινηματογραφικής αφήγησης τους μεγαλύτερους σταθμούς στην ποδοσφαιρική ζωή του ανυπέρβλητου Ντιέγκο, του ειδώλου των εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη.

Η ιστορία εκτυλίσσεται για πάνω από 16 χρόνια, σε 3 ηπείρους και σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα. Μιλούν γι’ αυτόν κορυφαίοι παράγοντες του αθλήματος, άνθρωποι που τον γνώρισαν και έζησαν τον απόλυτο θρίαμβό του, τις «θεϊκές» αποδόσεις του στο γήπεδο αλλά και αργότερα τη δεκαετία του ’90 την πτώση του, την αδυναμία του να συγκρατήσει τα ανθρώπινα πάθη του, τα λάθη.

Στις 23:10 ο Alpha θα δείξει την ταινία «Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου». Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων, εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη, προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση. Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής. Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του. Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του.