Ταινίες στην τηλεόραση (29/10): Δουνκέρκη, Δια πυρός και σιδήρου

Διαβάστε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα με όλες τις ταινίες που θα προβληθούν σήμερα από τα ιδιωτικά κανάλια αλλά και τη δημόσια τηλεόραση.

Ταινίες στην τηλεόραση (29/10): Δουνκέρκη, Δια πυρός και σιδήρου

Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Δουνκέρκη». Με φόντο την τεταμένη πολεμική ατμόσφαιρα, το συμπαγές σκοτάδι που απλώνεται πάνω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και τον φόβο στο βλέμμα των στρατιωτών, ο Christopher Nolan αφηγείται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μάχη της Δουνκέρκης αφορά την σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, στα πλαίσια Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ περικύκλωσαν τα συμμαχικά στρατεύματα με αποτέλεσμα άλλοι να εγκαταλείψουν, άλλοι να συλληφθούν αιχμάλωτοι και εκατοντάδες να πεθάνουν. Συνολικά έγινε κατορθωτό να διαφύγουν 338.226 στρατιώτες και διασώθηκαν φθάνοντας στην Αγγλία μέσω θαλάσσης.

Στις 21:45 το Open TV θα δείξει την ταινία «Δια πυρός και σιδήρου». Ένας πρώην πράκτορας της CIA, με συνειδησιακά προβλήματα, γίνεται σωματοφύλακας της 9χρονης Πίτα, με την οποία συνδέεται με μια φιλία που ξεπερνά τη στενή επαγγελματική σχέση. Όταν η μικρή πέφτει θύμα απαγωγής στο Μεξικό, τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την εκδικητική οργή του ήρωα. Ριμέικ μιας ταινίας του Ελί Σουρακί.

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα