Νetflix: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Anelka: Misunderstood»

Ο Νικολά Ανελκά έκανε... πρεμιέρα στο Netflix, με το ντοκιμαντέρ «Anelka: Misunderstood» (Ανελκά: Παρεξηγημένος) που αναφέρεται στη ζωή και την περιπετειώδη καριέρα του.

Νetflix: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Anelka: Misunderstood»

Ο Νικολά Ανελκά υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους Γάλλους ποδοσφαιριστές, έχοντας την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων στράικερ στον κόσμο. Έζησε αρκετά πράγματα σε νεαρή ηλικία. Στα 16 του αγωνίστηκε με την Παρί στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ η μετακίνηση του στην Άρσεναλ προκάλεσε μέγα σάλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ακολούθως κατέκτησε στα 19 του την Premier League με τους "κανονιέρηδες", έχοντας ενεργή συνεισφορά, ενώ στα 20 του έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, πηγαίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί της κατέκτησε και το Champions League, ενώ το 2000 αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Γαλλίας.

Η καριέρα του, όμως, στη συνέχεια, πέρασε από... χίλια κύματα. Άλλες φορές αδίκησε τον εαυτό του και άλλες φορές τον αδίκησαν. Το Netflix κυκλοφόρησε το «Anelka: Misunderstood», ένα ντοκιμαντέρ το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή και στην καριέρα του παλαίμαχου Γάλλου επιθετικού.

Τιερί Ανρί, Αρσέν Βενγκέρ, Πολ Πογκμπά και Ρομπέρ Πιρές, μεταξύ άλλων, μιλούν για τον Γάλλο επιθετικό που έπαιξε σε ομάδες πρώτης γραμμής όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Γιουβέντους, αλλά πέρασε και από Φενέρμπαχτσε, Μπόλτον, Σανγκάη Σένουα και... Μουμπάι στην Ινδία, προτού κρεμάσει τα παπούτσια του το 2015.