In & Out από την ομάδα ΚΕΡ στον Κινητήρα

Ο Κινητήρας φιλοξενεί την ομάδα Εκφραστικού Χορού και Αυτοσχεδιασμού ΚΕΡ της Έφης Καλούτση με το χορευτικό έργο “In & Out”.

In & Out από την ομάδα ΚΕΡ στον Κινητήρα

Το έργο είναι ένας δομημένος αυτοσχεδιασμός εκφραστικού χορού που μελετά τη σχέση δράσης – αντίδρασης του ατόμου με τον δικό του προσωπικό κόσμο και την αλληλεπίδρασή του με τον περιβάλλοντα.

In & Out

Μέσα κι έξω,

Από την κορνίζα, το πλαίσιο, το σύνορο,

την επιφάνεια, το συναίσθημα, την σχέση.

Ματιές μέσα κι έξω,

Σε ότι και από ότι μας ακολουθεί

Η Έφη Καλούτση χορεύτρια και χορογράφος Ελληνοαμερικανικής καταγωγής, σπούδασε εκφραστικό χορό από το 1970 έως το 1980 στη Σχολή Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού του Jerome Andrews στο Παρίσι.

Μέσα από μακριά προσωπική έρευνα στο χορό, τη δημιουργία και παρουσίαση πολλών έργων solo, ανέπτυξε την προσωπική της κατεύθυνση στο χορό.

Το 1980 άρχισε να διδάσκει εκφραστικό χορό στο Παρίσι και τα Χανιά και ονόμασε τη μέθοδο διδασκαλίας της «Κίνηση-Έκφραση-Ρυθμός» σύνθεση της τεχνικής του Jerome Andrews και της προσωπικής της έρευνας στη χορογραφία και τον αυτοσχεδιασμό.

Το 1982 δημιούργησε το Studio ΚΕΡ στα Χανιά, χώρος για χορευτική εκπαίδευση, έκφραση και αυτοσχεδιασμό.

Το 1989 σχημάτισε την «Ομάδα Εκφραστικού Χορού και Αυτοσχεδιασμού ΚΕΡ» που παρουσιάζει τα χορευτικά έργα της συχνά στα Χανιά και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Από το 1998 η Ομάδα ΚΕΡ συνεργάζεται επίσης με μουσικούς σε έρευνες αυτοσχεδιασμού με τακτικές παραστάσεις στο Studio ΚΕΡ και σε θεατρικούς χώρους.

Η χορευτική εμπειρία των χορευτών της Ομάδας ΚΕΡ βασίζεται στη διδασκαλία της Έφης Καλούτση, στην τεχνική του Jerome Andrews, στον αυτοσχεδιασμό και σε άλλες σημαντικές τάσεις και τεχνικές του Σύγχρονου Εκφραστικού Χορού και Σύγχρονου Χορού γενικότερα που παρακολουθούν οι χορευτές σε σεμιναριακή και τακτική σπουδή στο Studio ΚΕΡ.

Συντελεστές:

Σύλληψη έργου & χορογραφική επιμέλεια: Έφη Καλούτση

Ερμηνεία & χορευτική έρευνα: Κατερίνα Βιέννα, Χριστίνα Λιοδάκη, Βάσω Μαριώλη, Αριάνα Ντουντουλάκη, Πάολα Ροτόντο

Μουσική: Balanescu Quartet, Blue Foundation, Laurie Anderson

Φωτογραφίες: Μιχαήλ

Διάρκεια: 34 λεπτά

Ημερομηνία:

20/05/2018

Διπλή παράσταση στις 20.00 στις 21.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox