«Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Σαίξπηρ στο Θέατρο 14

Mια από τις πρώιμες κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παίζεται στο Θέατρο 14.

«Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Σαίξπηρ στο Θέατρο 14

Οι σύγχρονοι μελετητές αποδίδουν το έργο στη χρονική περίοδο 1595-1596, σύγχρονο δηλαδή με το Ρωμαίος και Ιουλιέτα και το Όνειρο θερινής νυκτός. Θεωρείται ως το πιο κραυγαλέα “διανοητικό” έργο του Σαίξπηρ, καθώς βρίθει από εκλεπτυσμένα λογοπαίγνια και λογοτεχνικές αναφορές.

Υπόθεση

Οι άρχοντες της ισπανικής Ναβάρα αποφασίζουν να μετουσιώσουν το βασίλειο σε κέντρο πνευματικής και σωματικής κάθαρσης, σε μία νέα ευρωπαϊκή ακαδημία τεχνών, γραμμάτων και ασκητισμού. Αποστειρώνουν τους εαυτούς τους και όλους τους υπηκόους της Ναβάρρα, μένοντας μακριά από κάθε ανοσιουργή πράξη και συνήθεια. Σύντομα όμως θα καταφθάσει στη βασιλική αυλή η πριγκίπισσα της Γαλλίας και οι τρεις ευνοούμενές της. Η είσοδός στο παλάτι είναι για εκείνες απαγορευμένη και αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν για αρκετές νύχτες στο δάσος.

Συντελεστές:


Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Εικαστική Επιμέλεια: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Σχεδιασμός Ψηφιακού Χώρου: Ερατώ Τζαβάρα
Διδασκαλία Κίνησης και Χορογραφίας: Βάσια Βαλκανιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλια Ζαχαριουδάκη
Μουσική: Antonio Lucio Vivaldi
Ηθοποιοί: Νατάσσα Αραμπατζή, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Σπέρη Κανατά, Δημήτρης Καπαμάς, Φάνης Κατέχος, Μαρίνα Κριεμπάρδη, Τέτη Λουράκη, Ηλιάνα Μπαφέρου, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Θανάσης Νικολακόπουλος, Άννα Παπαδάκη, Βαγγέλης Στρατηγάκος. Και οι μικρές Κορίνα Ζαχάρα και Κατερίνα Λογαρίδη.

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 και πέθανε στις 3 Μαΐου 1616). Ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας κι ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Τα σωζόμενα έργα του είναι περίπου 38 θεατρικά, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα

Ημερομηνία: 14 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 21.00

Εισιτήρια: 18 ευρώ

Στο Θέατρο 14 (Καλλιρόης 10, Ν. Κόσμος – Κουκάκι)

Πηγή: kalogrezart.gr