Ανδαλουσία: Παράσταση flamenco στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι κορυφαίοι του Flamenco, Soledad Gomez και Jesus Lozano και το συγκρότημά τους με 14 σολίστες παρουσιάζουν την παράσταση Ανδαλουσία, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη

Ανδαλουσία: Παράσταση flamenco στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα μοναδικό ταξίδι στα χρώματα, τα πάθη και το συναίσθημα της Ανδαλουσίας, την πρωτεύουσα του Φλαμέγκο, όπου γεννήθηκε για να εξαπλωθεί αργότερα σε όλη την Ισπανία και στη συνέχεια να μαγέψει όλον τον κόσμο.

Λίγα λόγια για την Soledad Gomez και τον Jesus Lozano

H πρώτη γυναίκα χορεύτρια του μπαλέτου!

Ο λόγος φυσικά για την Soledad Gomez που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χορό σε ηλικία μόλις 4 ετών για να συνεχίσει μετά από λίγα χρόνια τις σπουδές της στο Βασιλικό Ωδείο της Μαδρίτης.

Στη συνέχεια, και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, εργάστηκε για περίπου 10 χρόνια στο πολιτιστικό κέντρο -Fernandez de los Rios- και έπειτα περιόδευσε με γνωστές μπάντες, από τη Ρωσία μέχρι την Ιταλία και από τα Αραβικά Εμιράτα έως την Ιαπωνία, ενώ χόρεψε στην Κάρμεν και στον Τροβατόρε του Φράνκο Τζεφιρέλι στο Φεστιβάλ της Βερόνα.

Ο Jesus Lozano είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς χορευτές φλαμέγκο παγκοσμίως.

Χορευτής, μουσικός, ηθοποιός, χορογράφος. Με σπουδές δίπλα στους καλύτερους δασκάλους της χορευτικής σκηνής και με πολλή όρεξη για δουλειά, ο Jesus Lozano δεν έχασε καθόλου χρόνο να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα. Με μεγάλη εμπειρία από παραστάσεις στην Ισπανία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία θεωρείται ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χορευτές του Φλαμέγκο που με το πάθος, τις γνώσεις του και το ταλέντο του συνεχίζει την παράδοση της μεγάλης αυτής τέχνης.

Ημερομηνία:

19/05/2018

21:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

2310 895938-9

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox