«Γιαλήτες» από την ομάδα Άλμπατρος στο θέατρο Φούρνος

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην οδό Μαυρομιχάλη 168.

«Γιαλήτες» από την ομάδα Άλμπατρος στο θέατρο Φούρνος

Το έργο «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» του Γιάννη Κόκα από τη νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα «Άλμπατρος» βάζει στο επίκεντρο την πιο δυνατή σχέση του ανθρώπου, τη φιλία.

Υπόθεση

Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν. Οι κολλητοί του για συμπαράσταση χωρίζουν και εκείνοι. Τα τέσσερα αγόρια, ο Αλέξανδρος, ο Βαγγέλης, ο Βασίλης και ο Γιάννης και αποφασίζουν να πάνε διακοπές όλοι μαζί σ’ ένα νησί μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα, όχι όμως από τον ίδιο τους τον εαυτό.

«Στην παράσταση εξιστορείται ουσιαστικά η φιλία τεσσάρων κολλητών, οι οποίοι μεγάλωσαν και ζουν στην Αθήνα του 2019. Υπαινικτικά συγκατοικούν μαζί τους η φτώχεια, η ανεργία, η κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας, η παρακμή, οι νέοι της Ελλάδας. Κι όμως. Παρά τα κακά ελληνικά και τις βωμολοχίες, την απελπισία και τον ξεπεσμό, η παρέα των γιαλητών φωνάζει δυνατά για ελπίδα, αγώνα, αγάπη, Θέατρο!» (Γιάννης Κόκας)

Συντελεστές:

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπησάρα
Βοηθός δραματουργίας : Αλέξης Πετρίχος
Ενδυματολογία/Σκηνογραφία: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Χορογραφίες/Κινησιολογία: Παρασκευή Κάπα
Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Εύη Αργυρίου, Γιάννης Βασιλώττος, Γιάννης Κόκας, Αλέξανδρος Κωχ, Βερόνικα Μπακόλα, Χριστίνα Τζιάλλα, Κωνσταντίνα Τσιτσία –Γεωργαντά

Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2019

Ώρα: 21.00

Εισιτήρια: 10€

Στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια)

Πηγή: kalogrezart.gr