Οι «Τρωάδες» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Open Air Amphitheatre της Ιαπωνίας

Οι σπουδαίες Τρωάδες, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου «ταξιδεύουν» στο Open Air Amphitheatre στην Τόγκα της Ιαπωνίας.

Οι «Τρωάδες» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Open Air Amphitheatre της Ιαπωνίας

Οι «Τρωάδες», που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Πάφο ως συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 και πέρσι παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, στο αφιέρωμα «Η επιστροφή του Διόνυσου», θα παρουσιαστούν στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της 9ης Θεατρικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιείται φέτος στην Τόγκα με καλλιτεχνική διεύθυνση του Tadashi Suzuki.

Οι δυο παραστάσεις των Τρωάδων, στις 26 και 26 Αυγούστου, θα φιλοξενηθούν στο Open Air Amphitheatre, το εξαιρετικό αμφιθέατρο 1.000 θέσεων που σχεδίασαν ο Arata Isozaki και ο Tadashi Suzuki και στο οποίο το Θέατρο Άττις εδώ και 35 χρόνια έχει παρουσιάσει άλλες 10 παραγωγές του.

Η μετάφραση των Τρωάδων είναι του Κωστή Κολώτα, η μουσική του Παναγιώτη Βελιανίτη και τα κοστούμια της Λουκίας. Στη νέα διανομή τον ρόλο της Εκάβης ερμηνεύει η Ανέζα Παπαδοπούλου, του Ταλθύβιου ο Αντώνης Μυριαγκός και της Κασσάνδρας η Έλλη Ινγκλίζ.

Παίζουν ακόμη η Σοφία Χιλλ (Ελένη), η Νιόβη Χαραλάμπους (Ανδρομάχη), ο Σάββας Στρούμπος (Μενέλαος/ Ποσειδών), η Sara Ipsa (Κασσάνδρα), η Hadar Barabash (Κασσάνδρα), η Evelyn Assouad (Κασσάνδρα) και ο Erdogan Kavaz (Κορυφαίος).

Πηγή: CultureNow