«Του Κουτρούλη ο Γάμος»: Μια παράσταση σε σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη

Θα δούμε πρώτη φορά σε ρόλο σκηνοθέτη τη ταλαντούχα ηθοποιό.

«Του Κουτρούλη ο Γάμος»: Μια παράσταση σε σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη

Με ένα έργο του 1843 αποφάσισε να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο η Σμαράγδα Καρύδη τον ερχόμενο χειμώνα στο Θέατρο Βασιλάκου.

Η ίδια θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου: «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Το καταπληκτικό είναι πως το έργο γράφτηκε σε μια εποχή όπου η χώρα βρισκόταν σε άσχημη οικονομική θέση, στα πρόθυρα πτωχεύσεως, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του τοκοχρεολύσιο 60 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων που είχε δοθεί με την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία).

Η διαπλοκή, η εξαγορά συνειδήσεων, το ατομικό συμφέρον και οι πελατειακές σχέσεις είναι κάποια από θέματα που θίγει το έργο με πρωταγωνιστή ένα πλούσιο ράφτη, τον Εμμανουήλ Κουτρούλης, ο οποίος χάρη στον πανούργο υπηρέτη του, χρίζεται υπουργός, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία της αγαπημένης του Ανθούσας.

Η κωμωδία θ’ ανέβει στα μέσα Οκτώβρη σε παραγωγή της People Entertainment.

Πρωταγωνιστούν οι: Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Κουρής, Κώστας Κορωναίος, Ευγενία Σαμαρά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Τσώτσης, Γιώργος Σουλεϊμάν, Τάσος Ροδοβίτης, Αντώνης Κυριακάκης και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Τα σκηνικά θα φιλοτεχνήσει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια ο Νίκος Χαρλαύτης.

Τη μουσική γράφει ο Μίμως Μάτσας σε στίχους της Σοφίας Καψουρου. Οι χορογραφίες είναι της Μπέττυς Δραμισιώτη και οι φωτισμοί του Σίμου Σαρκετζή.

Πηγή: Αθηνόραμα