Φεστιβάλ Επιδαύρου: Η Κάθριν Χάντερ θα ερμηνεύσει τον Προμηθέα Δεσμώτη

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και την Κάθριν Χάντερ στον ομώνυμο ρόλο.

Φεστιβάλ Επιδαύρου: Η Κάθριν Χάντερ θα ερμηνεύσει τον Προμηθέα Δεσμώτη

Πρόκειται για «ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Κάθριν Χάντερ τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.


Η βραβευμένη με Olivier Award, ως καλύτερη ηθοποιός, Κάθριν Χάντερ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στις 9 και 10 Αυγούστου, ερμηνεύοντας αυτό τον εμβληματικό χαρακτήρα, και μάλιστα στα ελληνικά. Μια Ελληνίδα από τις Οινούσες της Χίου -το γένος Χατζηπατέρα, μεγαλωμένη στην Αγγλία, με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και κορυφαίες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Πίτερ Μπρουκ και θεατρικούς Οργανισμούς όπως η Royal Shakespeare Company και το Globe Theater, η Κάθριν Χάντερ επιλέγει συχνά να ερμηνεύσει ανδρικούς ρόλους.

Είναι η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ερμήνευσε τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1997), ενώ έχει ενσαρκώσει πληθώρα και άλλων ανδρικών ρόλων, όπως τον Ριχάρδο Γ', τον Πουκ στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», τον Κόκκινο Πίτερ στον «Πίθηκο» του Κάφκα, τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον Mr. Ido και πρόσφατα τον Τίμωνα τον Αθηναίο. Στους παραπάνω εμβληματικούς ρόλους, έρχεται να προστεθεί, το προσεχές καλοκαίρι, η συμμετοχή της στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο.


Η κινηματογραφική της πορεία είναι εντυπωσιακή, με συμμετοχές σε ταινίες όπως «Ο Χάρι Πότερ και Το Τάγμα του Φοίνικα», «Οι Άθλιοι», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας». Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 και 10 Αυγούστου, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, σκηνικά Κώστα Βαρώτσου, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, κίνηση Μαρτσέλο Μάνι και φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη. Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γενατάς κ.ά.

Πηγή: naftemporiki.gr