«Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου»

Ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026 το έργο του «Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου».

«Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου»

Μια συντροφιά, μια παρέα ανθρώπων εφτά τον αριθμό, με την κονκάρδα του οδοιπόρου και του στρατολάτη στο πέτο, φτάνουν στο περιβόλι με τις πορτοκαλιές, τις ελιές και το μεγάλο βράχο. Αποφασίζουν σύμφωνα με την παλιά συνήθεια των Ελλήνων, να διηγηθούν τραγουδιστά την ιστορία τους, την ιστορία του τόπου, αυτού του τόπου.

Μια ιστορία αγάπης για τη μοναχοκόρη του παλαιού αγροτικού ιατρού της Επιδαύρου, που με το αίμα της έβαψε για πάντα τα Πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου – τα κατακόκκινα Σαγκουίνια.

Πολύ γρήγορα αυτονομούνται, δε συμμορφώνονται με τον αιώνα, κρατιούνται μακριά του, βρίσκουν τη δική τους φωνή, τη φωνή της φύσης και των αποχαιρετισμών. Ξεπερνούν την αρχική πίστη τους στη ζωή, όπως συμβαίνει με όσους πιστεύουν σοβαρά στη ζωή -από μια πίστη στο θάνατο- και η ιστορία τους παίρνει ύψος, ανεβαίνει, ανοίγει, εκρήγνυται σαν ρόδι μεγάλο και αρχίζουν να διηγούνται τις ιστορίες όλου του κόσμου. Τη μία και μοναδική.

Ιστορίες που λέγονται όχι μόνο με τα χείλη, αλλά και με την ψυχή, τα μάτια και τα χέρια, με τον συγχρονισμό τους. Έρχονται τα τραγούδια και τα λόγια του αποχαιρετισμού, χαρούμενα, δροσερά και ανάλαφρα ζουμερά Μήλα των Εσπερίδων. Τα Πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου

Κείμενο – Σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά – Κοστούμια Μάρια Μπαχά

Μουσική σύνθεση Φώτης Σιώτας

Φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας

Κίνηση Ναταλία Μπάκα

Ηχολήπτης Νίκος Κόλιας

Μουσικοί επί σκηνής Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Χατζηζήσης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Παίζουν Ιωάννα Παππά, Χριστίνα Μαξούρη, Ρωξάνη Καρφή, Χάρης Χαραλάμπους, Ναταλία Μπάκα

Βοηθός σκηνοθέτη Μαρίσσα Κώνστα

Οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Κούρτη

Εκτέλεση παραγωγής Apparat Athen / Νικόλας Χανακούλας

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 17/7 Εως: 18/7

Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:30

Τοποθεσία:

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα

Eισιτήρια:

από 5€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

aefestival.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110