Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββάτου 12/1

Δείτε ποιες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στα θέατρα της Αθήνας. 

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββάτου 12/1

Σάββατο 12/1 σήμερα με πολλές επιλογές για το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας. Αναλυτικά:

Η διαθήκη της Μαρίας, του Colm Toibin

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ
Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο έργο του Colm Toibin «Η Διαθήκη της Μαρίας» (The Testament of Mary) σε μετάφραση Κατερίνας Βαλαβανίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη.

Ισμήνη, του Γιάννη Ρίτσου

ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΝΡΟΣ
Στο Θέατρο Φούρνος ανεβαίνει ξανά η «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η «Ισμήνη», ο ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου είναι μέρος της συλλογής «Τέταρτη Διάσταση» (1956-1972). Παίζει η Μαριάνθη Σοντάκη.

Η καημένη η άδεια μου Εδέμ, της Δώρας Τσόγια

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ
Η Μαρία Αιγινίτου σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την παράσταση «Η καημένη η άδεια μου Εδέμ», από μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια. Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Ιωάννου, Γιώργος Καπινιάρης, Γιώργος Μακρής.

Μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Ρίτσου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ
Ένα πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στο έργο και τις ημέρες του Γιάννη Ρίτσου με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του, πραγματοποιείται από τις 12 Ιανουαρίου 2019, στο Θέατρο Αργώ, εμπνευσμένο από την ηθοποιό Νάνα Παπαδάκη.

Personas, από την ομάδα Πλεύσις

ΘΕΑΤΡΟ 14Η ΗΜΕΡΑ
Με αφορμή και έμπνευση το ποιητικό έργο του John Ashbery «Αυτοπροσωπογραφία σε κυρτό κάτοπτρο» η ομάδα Πλεύσις παρουσιάζει τη νέα καλλιτεχνική πρόταση της «Personas», μία multimedia performance σωματικού θεάτρου. Θέμα της η ποιητική εισαγωγή του θεατή στον «κόσμο του εαυτού» που καθορίζεται από τις έννοιες «παρατηρώ, ανακαλύπτω, συνδέομαι, κουβαλώ μέσα μου ως μνήμη».


Motel sub rosa (στο βάθος θάλασσα)

FAUST
Η θεατρική παράσταση Motel sub rosa (στο βάθος θάλασσα) παρουσιάζεται στο Faust, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κλειτσιώτη. Ένα δωμάτιο κάποιου ερημικού παραθαλάσσιου μοτέλ στο υπερπέραν. Δύο εραστές που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν το προηγούμενο βράδυ. Ο τελευταίος υπάλληλος του ξενοδοχείου. Κι ένα κορίτσι- τριανταφυλλιά. Παίζουν: Νατάσσα Διαμάντη, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Γιάννης Παπαδάκης, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Personas, από την ομάδα Πλεύσις

RABBITHOLE
H ομάδα Νοσταλγία παρουσιάζει στο Rabbithole τη θεατρική παράσταση Η Κυανή, που είναι βασισμένη στη νουβέλα της Μαίρης Σέλλεϋ, «Ο θνητός αθάνατος».