Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 9/11

Τέσσερις νέες παραστάσεις ανοίγουν αυλαία το βράδυ της Παρασκευής.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 9/11

Ακόμα μια γεμάτη από θεατρικές προτάσεις ημέρα πρέπει να θεωρείται η Παρασκευή 9/11. Τέσσερις νέες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στις θεατρικές σκηνές.

Master Class, του Terrence McNally


ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ
Το Master Class, έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ανεβαίνει στο νέο «Μικρό Χορν» σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Την Μαρία Κάλλας υποδύεται η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τη φετινή σεζόν το νεανικό έργο του Σαίξπηρ, Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων, σε νέα μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωταγωνιστές (σε διπλό ρόλο) τον Νίκο Κουρή και τον Ορφέα Αυγουστίδη.

O Ήχος του όπλου, της Λούλας Αναγνωστάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ
Το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, το πιο γνωστό θεατρικό της έργο «Ο Ήχος του όπλου» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Παίζουν οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Βασιλική Τρουφάκου, Σταύρος Μερμήγκης, Αγησίλαος Μικελάτος, Κώστας Νικούλι.

Φαρενάιτ 451, του Ρέι Μπράντμπερι

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Με διαδοχικά sold out στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο 2018, η νέα παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου (σκηνοθεσία - μετάφραση), το εμβληματικό έργο του Ρέι Μπράντμπερι «Φαρενάιτ 451», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πόρτα. Παίζουν οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μάνος Γαλανής, Θάνος Λέκκας, Ξένια Καλογεροπούλου