«Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου» στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τη θεατρική παραγωγή «Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου» σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή.

«Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου» στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τη νέα θεατρική παραγωγή «Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου» σε κείμενο-σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή.

Το νέο ψυχολογικό δράμα ανεβαίνει στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας (με αγγλικούς υπέρτιτλους) σε χορογραφία Έρσης Πήττα, σκηνικά Άσης Δημητρολοπούλου, κοστούμια Εριέττας Βορδώνη και φωτισμούς Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Παπαγιάννης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αυτό καθαυτό εξελίσσεται μεταξύ του 1949 και του 1952. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές αναφορές από τους ήρωες σε προγενέστερα γεγονότα του 20ού αιώνα: Μεσοπόλεμος, άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Έλληνας αρχιμουσικός Δημήτρης Μητρόπουλος συναντά στη Νέα Υόρκη την Άλμα Μάλερ, χήρα του αυστριακού συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ, για να της ζητήσει την άδεια να διευθύνει μια συμφωνία του συνθέτη, άγνωστη ακόμη στο κοινό. Παράλληλα, ο Κλάους Μαν, γιος του συγγραφέα Τόμας Μαν, αναζητά τα ίχνη του πατέρα του σ’ ένα ξενοδοχείο στις Κάννες, όπου ο τελευταίος συνήθιζε να συχνάζει. Ένας μυστηριώδης γκρουμ, ο οποίος γνώριζε τον διάσημο συγγραφέα, δίνει στον Κλάους πληροφορίες που τον εξωθούν στα άκρα. Οι τέσσερις βασικοί χαρακτήρες του έργου συναντιούνται στην Καλιφόρνια, όπου ζουν αυτοεξόριστοι, μακριά από τα προβλήματα που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ευρώπη.

Ταυτότητα της παράστασης «Ανεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου»:

Κείμενο-Σκηνοθεσία | Χριστόφορος Χριστοφής
Χορογραφία | Έρση Πήττα
Σκηνικά | Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια | Εριέττα Βορδώνη
Σχεδιασμός φωτισμού | Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Ερμηνεύουν | Νικόλας Παπαγιάννης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις
Η παράσταση είναι κατάλληλη για κοινό άνω των 12 ετών.


Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 20/3 Εως: 22/3
Τετ, Πεμ, Παρ 21:00

Τοποθεσία:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Eισιτήρια:
12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 20 €

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 7282 333 | megaron.gr