«Σκηνές από ένα γάμο» συνεχίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο

Παρατείνονται οι παραστάσεις στο έργο του Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» στο Σύγχρονο Θέατρο.

«Σκηνές από ένα γάμο» συνεχίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη συνεχίζεται για 8 ακόμα παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 23 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2024, κάθε Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο 18.00.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό την Πάτρα και το Θέατρο Πάνθεον, όπου ανεβαίνει για 3 μόνο παραστάσεις, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024. Θα ακολουθήσουν η Λαμία, η Κοζάνη, οι Σέρρες, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη κ.α. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» γράφηκαν ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν.

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.