Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 2/11

Δείτε ποιες πρεμιέρες ανοίγουν αυλαία στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας για την Παρασκευής 2/11.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 2/11

Αυλαία σε έξι νέες παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας. Δείτε αναλυτικά τις πρεμιέρες:

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ
Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει στο Θέατρο Θησείον το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν», σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Κώστας Κάππας, Μπέτυ Αποστόλου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βαλέρια Δημητριάδου.


Ο «Οδοιπόρος», του Π. Σούτσου

ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ
Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη σκηνοθετεί τον Οκτώβριο στο Θέατρο «Θησείον» και για 20 μόνο παραστάσεις το πρώτο ποιητικό έργο του Αθηναϊκού Ρομαντισμού, στην πρώτη της συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου. Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαμούρη, Θεοδοσία Σαββάκη

Γυάλινος Κόσμος, του Τένεσι Ουίλιαμς

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Η Μπέτυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας τον εμβληματικό Γυάλινο κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς. Παίζουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Ελίνα Ρίζου, Χάρης Φραγκούλης, Έκτορας Λιάτσος.


Talking Heads, του Άλαν Μπέννετ

RABBITOHOLE
Το έργο του Άλαν Μπένετ, Talking Heads παρουσιάζεται στο Rabbithole για ένα νέο κύκλο παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Τσουρουνάκη. Παίζουν: Κλεοπάτρα Τολόγκου (στο ρόλο της Αϊρήν) και Μάρα Μπαρόλα (στο ρόλο της Σούζαν)


Ρωγμές, από την ομάδα Γιαξεμπόρε

ΓΥΑΛΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Η ομάδα «Γιαξεμπόρε» επιστρέφει με τη νέα της δουλειά «Ρωγμές ή αλληλουχικά στάδια συστημικού εντροπισμού». Η παράσταση πραγματοποιείται στα παλιά γραφεία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, στον 7ο όροφο του κτηρίου της Συγγρού 143, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος.


Stamboul Train, του Γκράχαμ Γκριν

ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ
Η θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν, το διάσημο θρίλερ Stamboul Train του Γκράχαμ Γκριν, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, επαναλαμβάνεται και φέτος για 2η χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Παίζουν οι Γιάννης Διαμαντής, Δάφνη Καφετζή, Νίκη Λειβαδάρη, Τάνια Παλαιολόγου, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Σωπύλης.