Το "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα στο θέατρο Ακροπόλ (pics)

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν στη θεατρική μεταφορά της ταινίας-σταθμός που σκηνοθετεί ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς σε μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή - φόρος τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με ζωντανή μουσική.

Το "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα στο θέατρο Ακροπόλ (pics)

Πρώτες φωτογραφίες από την υπερπαραγωγή που ανέβασε ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς στο Ακροπόλ, μεταφέροντας σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία το "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα στο θέατρο, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του 1995, βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο "Άνοιξη τον Ιανουάριο" και στο μυθιστόρημα "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα" του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, ζωντανεύει γεμάτη χιούμορ και σουρεαλισμό την ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στόχος της παράστασης είναι να αναδείξει την ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, ανοίγοντας παράλληλα νέες προοπτικές. Το αποτέλεσμα είναι μια υπερπαραγωγή που αποτίει φόρο τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με τη σύμπραξη ενός πολυμελούς θιάσου και ζωντανής ορχήστρας, υπό τους ήχους δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση των Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Άγγελου Τριανταφύλλου.

Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες δουλειές του, θα συνεργαστεί με μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του σπουδαίου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη που θα αναλάβει τα εντυπωσιακά σκηνικά της παράστασης, της Ηλένιας Δουλαδίρη που θα υπογράψει τα κοστούμια και της διάσημης χορογράφου Αμάλια Μπένετ.

Παίζουν οι: Γιώργος Μακρής, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Αλέξανδρος Βιδαλάκης, Εμμανουήλ Κοντός, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου, Νικολίτσα Ντρίζη, Νίκος Μυλωνόπουλος, Στράτος Νταλαμάγκος, Φίλιππος Πατσούρης, Αγνή Μοίρα.

Πηγή: athinorama.gr