Παράταση για την παράσταση «Δούλες»

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Δούλες» του Άρη Τρουπάκη συνεχίζεται στον χώρο «Δήλος»

Παράταση για την παράσταση «Δούλες»

Οι Δήμητρα Χατούπη, Μαρία Σαββίδου και Μαρία Νίκα ζωντανεύουν τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, συνεχίζοντας τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Δήλος».

Ο Άρης Τρουπάκης υπογράφει σκηνοθετικά το αριστουργηματικό και πολυπαιγμένο σκηνικό παιχνίδι που στήνεται ανάμεσα σε δύο υπηρέτριες και την κυρία τους, σε μετάφραση Έλσας Ανδριανού.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Κλαιρ (Μαρία Σαββίδου ) και η Σολάνζ (Δήμητρα Χατούπη), οι "Δούλες”, γεννήθηκαν για να υπηρετούν. Δεν έμαθαν να κάνουν κάτι άλλο. Όλη τους η ζωή, όλες τους οι επιθυμίες, όλα τους τα όνειρα, όλες τους οι ορμές ορίζονται από το καθήκον του "υπηρετείν". Δύο αδελφές δεμένες στο άρμα της κοινής τους υπηρεσίας, αναγκασμένες να ανακαλύπτουν διαφυγές ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν. Σαν άλλοι Σίσυφοι, καταδικασμένοι σε ένα αιώνιο έργο που η μόνη του εξέλιξη είναι να ξαναξεκινά αενάως. Καταφεύγουν στη φαντασία για να εκτονώσουν εκεί τα παράπονά τους, τα απωθημένα τους και την οργή τους για μια "Κυρία" (Μαρία Νίκα ) που ακόμη κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουν για να αποκτήσει νόημα η ζωή τους. Μέχρι που η πραγματικότητα ξαφνικά και απροσδόκητα τις καλεί να πράξουν.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική επιμέλεια του Άρη Τρουπάκη, οι φωτισμοί του Δημήτρη Λογοθέτη, ενώ την κίνηση επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com.