Τραγουδιστές στο θέατρο

Ποιοι τραγουδιστές έχουν αφήσει για λίγο τις μουσικές σκηνές για τις θεατρικές.

Τραγουδιστές στο θέατρο

Είναι αγαπημένοι τραγουδιστές και μουσικοί οι οποίοι στη φετινή σεζόν συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο Πάνος Μουζουράκης ροκάρει και φέτος ως Σκρουτζ στο "Scrooge & Ghosts & Rock ‘n’ Roll" που έρχεται στο Christmas Theater, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός. Κι αν νομίζατε ότι τα λαμπερά ονόματα σταματούν εκεί, περιμένετε μέχρι να δείτε το καστ που συντροφεύει τον "Σκρουτζ": Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Καλογήρου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής, Ίντρα Κέιν, Σάγια, Θανάσης Δόβρης, Στέφανος Μουαγκιέ, η φετινή νικήτρια του "The Voice" Μαρία Σακελλάρη, η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη κ.ά. Σπέσιαλ γκεστ ο Tenorman των Opera Chaotique. Στον ρόλο του Έλβις θα δούμε τον Θοδωρή Μαραντίνη, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης.

Με δύναμη από την περσινή σεζόν μπαίνει στη σκηνή και η Σαβίνα Γιαννάτου στα βραβευμένα "Φώτα της πόλης" της Αμάλια Μπένετ στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Πολυπληθές και εδώ το καστ, που αποτελείται από τους Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, Φίλιππο Άνθη, Θοδωρής Βράχας, Κατερίνα Γεβετζή, Θανάσης Δήμου, Νίκς Ιατρού, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Κοψιδάς, Έντι Λάμε κ.ά., ενώ μουσικοί επί σκηνής είναι ο Δημήτρης Βεντουράκης, ο Διονύσης Βερβιτσιώτης, ο Δημήτρης Χουντής, ο Παρασκευάς Κίτσος και η Ιώ Le Moller.

Εκτός από τα "Φώτα…" παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι και ο "Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ" του Άγγελου Τριανταφύλλου, που φέρνει στη Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" (Rex) τις Έλλη Πασπαλά και Μάρθα Φριντζήλα. Μαζί τους οι Λητώ Αμπατζή, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γκιόκας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Λούλης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λυγερή Μητροπούλου, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά.

Ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάζεται με τον ταλαντούχο χορογράφο Χρήστο Παπαδόπουλο και δίνει το δικό του στίγμα μαζί με την Όλια Λαζαρίδου στο υβριδικό θέαμα "Νέκυια", που ακροβατεί μεταξύ παράστασης και συναυλίας στη Στέγη (έως 28/1).

Στην "Απλή μετάβαση", το μιούζικαλ σε κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, βλέπουμε τη Μαρίζα Ρίζου στο Ακροπόλ. Η παλιότερη επιτυχία του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζεται σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη με τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κωνσταντίνο Γαβαλά, Χαρά Κεφαλά κ.ά.

Τέλος, η Ελεονώρα Ζουγανέλη είναι η εκκεντρική "Εκατομμυριούχος" στην κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, που παίζεται στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με συμπρωταγωνιστή τον Νίκο Κουρή. Μαζί τους στη σκηνή ο Βασίλης Κούκουρας, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Μαριλού Κατσαφάδου, ο Βασίλης Τσιγκριστάρης κ.ά.

Πηγή: athinorama.gr