«Anastasia: The musical»: Ένα μοναδικό μιούζικαλ στο Παλλάς (vid)

Demy, Παπακωνσταντίνου, Τσαλταμπάσης και Στρατής φέρνουν το Μπρόντγουεϊ στην Αθήνα!

«Anastasia: The musical»: Ένα μοναδικό μιούζικαλ στο Παλλάς (vid)

Η θερμοκρασία πέφτει, η πόλη έχει βάλει ήδη τα γιορτινά της και τι καλύτερο από το να τρυπώσουμε σε μια θεατρική σκηνή για να παρακολουθήσουμε μια παράσταση. Και όχι μια "απλή" παράσταση, αλλά ένα μοναδικό μιούζικαλ· και όχι σε μια "απλή" σκηνή, αλλά στον πολυτελή χώρο του θεάτρου Παλλάς. Εκεί, η μάστερ του είδους Θέμις Μαρσέλλου ("Η μελωδία της ευτυχίας", "Mamma mia!", "Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη", για να θυμίσουμε μόνο μερικά παραδείγματα) επιστρέφει σκηνοθετώντας το "Anastasia: The musical" (από 23/12).

Εμπνευσμένο από την κινηματογραφική ταινία της Twentieth Century Fox Motion Pictures, το έργο αντλεί έμπνευση από τον μύθο για την τύχη της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Ρομανόφ. Ενώ όλη η οικογένειά της εκτελέστηκε από τους Μπολσεβίκους μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι φήμες ότι εκείνη είχε επιζήσει και κάπου βρισκόταν κατέκλυζαν την Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, πολλές ήταν οι γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είναι η Αναστασία εκμεταλλευόμενες την ομοιότητά τους με εκείνη.

Και κάπου εδώ ξεκινά και η ιστορία του "Anastasia: The musical". Ένας πρώην αριστοκράτης, ο Βλαντ Πόποφ, και ένας απατεώνας, ο Ντμίτρι, προσπαθούν να βρουν μια κοπέλα που να μοιάζει στην πριγκίπισσα Αναστασία, ώστε να αποσπάσουν χρήματα από τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία. Χωρίς να το περιμένουν, βρίσκουν την Άνια, μια ταπεινή κοπέλα που προσπαθεί να φύγει για το Παρίσι σε αναζήτηση της καταγωγής της. Εκείνη δεν έχει παρά θολές αναμνήσεις από την οικογένειά της λόγω αμνησίας και μοιάζει απίστευτα στην Αναστασία, οπότε εξυπηρετεί τέλεια το σχέδιο των δύο ανδρών. Όσο εξελίσσεται όμως η πλοκή (και ένας έρωτας αρχίζει να φουντώνει), θα αποκαλυφθεί ότι η ομοιότητά της δεν είναι καθόλου τυχαία…

Η συνταγή της επιτυχίας γι’ αυτό το λαμπερό μιούζικαλ είναι φυσικά το διαλεχτό καστ του. Στο ρόλο της Άνια θα απολαύσουμε τη μοναδική Demy, η οποία επανέρχεται στο είδος μετά από επτά χρόνια, ενώ η πολύπειρη Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα μεταμορφωθεί σε αυτοκράτειρα Μαρία. Στους ρόλους των Βλαντ Πόποφ και Ντμίτρι θα δούμε τους ταλαντούχους Θανάση Τσαλταμπάση και Ίαν Στρατή αντίστοιχα, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Θοδωρή Γιαννόπουλο, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Πάνο Μαλακό, Κοσμά Μεταξόπουλο, Άνθια Ξυδά, Πάρι Παρασκευάδη, Στέργιο Περτσινίδη, Δανάη Τσούμου και τη σκηνοθέτρια. Μιούζικαλ όμως χωρίς ζωντανή ορχήστρα δεν γίνεται, γι’ αυτό και στη σκηνή του Παλλάς θα ακούσουμε τα τραγούδια του Στίβεν Φλάερτι (μουσική) και της Λιν Άρενς (στίχοι) από την επταμελή ορχήστρα που θα διευθύνει ο πιανίστας Νικόλας Γουάστωρ. Τέλος, οι εντυπωσιακές χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη και τα ακόμη πιο εντυπωσιακά κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού συμπληρώνουν ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Πηγή: athinorama.gr