Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββάτου 27/10

Δείτε τις θεατρικές παραστάσεις που ανοίγουν αυλαία στα θέατρα της Αθήνας το Σάββατο 27/10.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββάτου 27/10

Σαββατόβραδο 27ης Οκτωβρίου με πολλές νέες παραστάσεις για τους απανταχού θεατρόφιλους της Αθήνας.

Φαινόμενο Ρασομόν, της Αναστασία Παπαστάθη

ΘΕΑΤΡΟ RADAR
Tο έργο της Αναστασίας Παπαστάθη σε σκηνοθεσία της ίδιας, είναι εμπνευσμένο από διηγήματα του Ριονοσουκέ Ακουτάγκαβα και από αρχαίους μύθους «περί αληθείας» επιχειρεί να θέσει ερωτήματα που αφορούν στην σχετικότητα της αλήθειας και στην διαφορετική οπτική που έχουν οι άνθρωποι για το ίδιο γεγονός. Το «Φαινόμενο Ρασομόν» επιστρέφει ανανεωμένο από τα μέσα Οκτωβρίου στο θέατρο Radar.

Μάτια παντού – αναζητώντας τ’ αγαπημένα μάτια, του Αλέξανδρου Λύκουρα

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ
Το θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Λυκούρα, «Μάτια παντού – αναζητώντας τ’ αγαπημένα μάτια», σε σκηνοθεσία του ίδιου, κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο.

Das Kleid Hamlet (Το Φόρεμα Άμλετ), της Φαίδρας Σούτου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ
H Φαίδρα Σούτου εμπνέεται από τη Μηχανή Άμλετ του Heiner Müller, βάζει τον σύγχρονο πολιτικό άνθρωπο στο μικροσκόπιο και χορογραφεί για δύο στη σωματική performance DAS KLEID HAMLET (Το Φόρεμα Άμλετ) που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αργώ. Δύο πλάσματα-performers συν-κινούνται μέσα σε ένα οπτικοακουστικό τοπίο.

Tailor Made Comedy: Μακαλιάς – Ρούμπος – Φισφής

ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ
Ετοιμαστείτε για την πιο αστεία βραδιά της ζωής σας μαζί με τους Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο και Δημήτρη Μακαλιά στο Θέατρο Ζίνα. Οι τρεις χαρισματικοί κωμικοί ανεβαίνουν από τέλη Οκτωβρίου στη σκηνή του θεάτρου Ζίνα και, υπακούοντας στις εντολές του κοινού, δημιουργούν κάθε φορά από το μηδέν μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

Ανάμισης ντενεκές, του Γιάννη Μακριδάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ
Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη ο «Ανάμισης ντενεκές» μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Λιθογραφείον σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου και με τον Χάρη Χαραλάμπου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.