«OK Boomer», γελάει κι η μάνα του Πελέ!

Στο «Μικρό Παλάς» η παράσταση «OK Boomer». Την είδαμε, γελάσαμε πολύ, κάναμε τον Θοδωρή Αθερίδη να γελάσει, δεν έκλαψε μόνο η μάνα του Πελέ. Αν ήταν εκεί, θα γελούσε κι εκείνη.

«OK Boomer», γελάει κι η μάνα του Πελέ!

Στον «δρόμο» για τα Χριστούγεννα το City Link στο Σύνταγμα μοιάζει με «δρόμο» άλλης πόλης. Ξεφεύγεις, ξεχνιέσαι, πας ένα ταξίδι που δεν μπορείς να πας, βυθισμένος στη δίνη της καθημερινότητας.

Στο «Μικρό Παλάς», Δευτέρα και Τρίτη, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Φαίδρα Δρούγκα και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, σε κάνουν επίσης λίγο να ξεχνιέσαι. Να ξεφεύγεις. Να γελάς, να συγκινείσαι, να θαυμάζεις, να στοχάζεσαι, να σκέφτεσαι χωρίς να κουράζεσαι στη σκέψη.

Κριτικός θεάτρου δεν είμαι, πόσο δύσκολο είναι, αλλά μου αρέσει να είμαι μέρος του κοινού. «Να κι ένας ποδοσφαιρόφιλος επιτέλους στο θέατρο» είπε επί σκηνής ο Αθερίδης, όταν πετάχτηκα να απαντήσω στο ερώτημα εάν γνωρίζει κανείς το πραγματικό όνομα του Πελέ. «Όλοι Πελέ τον ξέρουν, ξέρει κανείς το πραγματικό του όνομα;». Ο ποδοσφαιρόφιλος στο θέατρο το ήξερε, ο Αθερίδης γέλασε, το άξιζε για όσα ο ίδιος μαζί με την εξαιρετική καλλιτεχνική συντροφιά του μάς χάρισαν για κάπου μιάμιση ώρα.

Σε μια stand up comedy που ένιωθες ότι είχε τα πάντα για τον παλιό, τον σύγχρονο, τον μελλοντικό, τον παντοτινό κόσμο. Σε ένα αληθινό και εύστροφο κείμενο, με υποδειγματικές ερμηνείες, με αυτοσαρκασμό, με υπέροχη και εύστοχη μουσική παρεμβολή (κι όχι μόνο στο εντυπωσιακό φινάλε του Αλκιβιάδη).

Μπορεί τα καθίσματα να μην είναι τόσο αναπαυτικά, ο ίδιος ο Αθερίδης το σατιρίζει, ακόμη κι αυτό. Όμως είναι μια βραδιά-απόλαυση. Οι κριτικοί θεάτρου μπορεί να έχουν την ίδια ή άλλη άποψη, ο θεατής πιστεύω δεν έχει καμία ένσταση. Μακάρι να ερχόταν ο Αθερίδης σε ένα γήπεδο (όποτε ανοίξουν ξανά, έτσι όπως πάει), να μιλήσει για «πέναλτι-θέατρο», για «θέατρο των ονείρων», για «παράσταση για ένα ρόλο» και όλα όσα εμείς οι αθλητικογράφοι κοπιάρουμε.

OK Boomer. Κι ας μην ξέρουν πώς λέγεται ο Πελέ, μέχρι και τη μάνα του θα έκαναν να γελάσει. Να αναπολήσει. Να ερωτευτεί. Να σκεφτεί χωρίς να κουραστεί στη σκέψη. Να συγκινηθεί. Ίσως και να κλάψει…

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας

Video Art : Παντελής Μάκκας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρτεμις Δούρου

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Φαίδρα Δρούκα

Μουσικός: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη: 21:00

Μικρό Παλλάς

Αμερικής 2 (City Link), Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2103210025