Black Friday και στο θέατρο

Θεατρικές παραστάσεις συμμετέχουν στην Black Friday όπως το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» στο θέατρο Μεταξουργείο. 

Black Friday και στο θέατρο

Το θέατρο Μεταξουργείο συμμετέχει στην Black Friday. Για αυτή την Παρασκευή μόνο, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» του Pedro Lemebel που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την περασμένη σεζόν, αποσπώντας θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του για δεύτερη χρονιά! Ένα συγκλονιστικό κείμενο για την αποδοχή της διαφορετικότητας από τον συγγραφέα που έγινε η φωνή όλων των καταπιεσμένων, των περιθωριοποιημένων, όλων των αδικημένων. «Φοβάμαι, ταυρομάχε», του Pedro Lemebel σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία, Άννας Βαγενα.

Το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σ’ έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο, την «Τρελή» και έναν νεαρό φοιτητή, μέλος επαναστατικής οργάνωσης, επί δικτατορίας Πινοσέτ. Τους δύο αυτούς «αταίριαστους» χαρακτήρες φέρνει κοντά η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Πινοσέτ το 1986. Κάτω από τον συνεχή φόβο της σύλληψής τους, θα δεθούν συναισθηματικά και ο ένας θα αλλάξει τη ζωή του άλλου.
Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε και ένα ακόμη ζευγάρι, το οποίο εκφράζει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, τον Πινοσέτ και τη γυναίκα του. Ένας ύμνος στον άνθρωπο και τους αγώνες για ελευθερία

Στην παράσταση υπάρχουν ντοκουμέντα και ηχητικό υλικό από την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ. Άλλωστε ο Lemebel είχε δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο Radio Tierra, μέσω του οποίου απευθυνόταν «στους ανθρώπους που δεν αγόραζαν βιβλία, γιατί δεν είχαν χρήματα να τα αγοράσουν ή γιατί δεν ήξεραν καν ανάγνωση». Στον ρόλο της Τρελής ο Νίκος Αρβανίτης. Παίζουν: Σταμάτης Μπάκνης, Αλεξία Μουστάκα, Βασιλική Βλάχου και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης.