Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 19/10

Δείτε τις παραστάσεις που ανοίγουν σήμερα, Παρασκευή 19/10, αυλαία στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας. 

Οι θεατρικές πρεμιέρες της Παρασκευής 19/10

Πολλές νέες επιλογές θα έχουν οι θεατρόφιλοι στις σκηνές της Αθήνας, καθώς αρκετές παραστάσεις έχουν σήμερα, Παρασκευή 19/10, πρεμιέρα.

Αναλυτικά:


Frozen, της Bryony Lavery

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ
Ψυχολογικό θρίλερ «Frozen» της Bryony Lavery, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο ίδιος η Έφη Μουρίκη και η Δέσποινα Κούρτη. H παράσταση σκιαγραφεί τρία πορτραίτα: Ενός σίριαλ κίλερ, μιας δικαστικής ψυχιάτρου και μιας μητέρας που η κόρη της είναι ένα από τα θύματα του δολοφόνου.

Της Μαλαμώς, του Νίκου Χαρλαύτη

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ
Η βουκολοτραγωδία «…της Μαλάμως», του Νίκου Χαρλαύτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα και με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αλευρά, ανοίγει την αυλαία στο Θέατρο Λαμπέτη.

Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου

STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
Το μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου σε Δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία των Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου παρουσιάζεται για στο Studio Μαυρομιχάλη. Ο Φώτης Μακρής υποδεύεται τον κεντρικό ήρωα. Τέταρτη χρονιά για την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση που ταξίδεψε σε 28 πόλεις στην Ελλάδα.

Μάστερ και Μαργαρίτα, από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
Η ομάδα χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Μάστερ και Μαργαρίτα», στο Θέατρο Ροές. Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα.

Ξύπνα Βασίλη, του Δημήτρη Ψαθά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Το Εθνικό Θέατρο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στις 19 Οκτωβρίου, με την οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, «Ξύπνα Βασίλη», σε διασκευή Θεοδώρας Καπράλου και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.


Μικρά Τίποτα… Μεγάλα Κάτι, του Λάκη Κουρετζή

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα του συγγραφέα Λάκη Κουρετζή, ενορχηστρωμένα πάνω στον θεματολογικό άξονα της αέναης περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία ανήκει στην Ανδρομάχη Μοντζολή

Σε μια… μέρα,του Άλεν Μπάρτον

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν η μαύρη κωμωδία του Άλεν Μπάρτον, σε σκηνοθεσία της Σόφης Παπαδοπούλου, επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για νέο κύκλο παραστάσεων