«Καθαρίστρια»: Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη στο θέατρο Coronet

«Καθαρίστρια»: Ο νέος μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο θέατρο Coronet

«Καθαρίστρια»: Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη στο θέατρο Coronet

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της «Πόρνης από πάνω» που μετρά δώδεκα χρόνια και τις παραστάσεις «Απολυμένη», «Συγχαρητήρια, Προσλαμβάνεσθε!», «Όταν πεθάνω θάψτε με στο Facebook», ο Αντώνης Τσιπιανίτης Αθερινός επιστρέφει στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα με τον τελευταίο του μονόλογο, την «Καθαρίστρια».

Η ιστορία για τα όνειρα, τα μεγάλα όχι και τα μεγάλα ναι της ζωής με κεντρική ηρωίδα την Πελαγία, καθαρίστρια από κούνια, που θεωρεί τον εαυτό της χαμένο από κούνια, ζωντανεύει στο Θέατρο Coronet. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 23 Οκτωβρίου.

Τον διαχρονικό λόγο του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού και τον ρόλο της Πελαγίας θα ερμηνεύσει επί σκηνής ο Αντώνης Παπαηλίας, γνωστός για τον χαρακτήρα της Λόλας στο πλευρό του Τόνι Σφήνου κι όχι μόνο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

H Πελαγία είναι μια γυναίκα που πάντοτε πίστευε πως ανήκει στα «Όχι», σε εκείνες δηλαδή που η ζωή, από τη γέννηση τους, τις έχει κατατάξει στις «χαμένες» περιπτώσεις. Εργάζεται ως καθαρίστρια σε μεγάλες επιχειρήσεις, ερωτεύεται το αφεντικό της που δεν της δίνει παρά ελάχιστη σημασία, πιάνει φιλίες με όμορφες και καλοντυμένες γυναίκες που θεωρεί πως ανήκουν στα «Ναι». Εκείνες, δηλαδή, που η ζωή τους προσφέρει απλόχερα όλες τις ευκολίες. Συνομιλεί μαζί τους και ονειρεύεται να γίνει σαν κι αυτές.

Μαζί με την μοναδική παιδική της φίλη, παίρνουν δάνειο, ψωνίζουν στα ακριβότερα μαγαζιά της Αθήνας και μπαίνουν στο πλοίο για τη Μύκονο. Μόνο και μόνο για να διαπιστώσει πως «η Μύκονος είναι ένα λούνα παρκ για μεγάλους». Στον αγώνα της να ζήσει τα μεγάλα «Ναι» κάνει λάθη, άλλοτε αστεία, άλλοτε συγκινητικά, αλλά ποτέ δε χάνει τον εαυτό της. Μέχρι που αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος να της πει «Ναι» η ζωή, είναι να το πει εκείνη πρώτα στον εαυτό της. Χιουμοριστικές ατάκες μπλέκονται με βαθιά φιλοσοφημένες σκέψεις, σε έναν μονόλογο για τον αγώνα μιας γυναίκας να αποκτήσει όσα της αρνήθηκε η ζωή.

Μέσα από την ερμηνεία του Αντώνη Παπαηλία, το έργο αποκτά νέα υπόσταση, αποδεικνύοντας ότι το δικαίωμα στη χαρά της ζωής δεν έχει φύλο και ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λιακόπουλος υπογράφει και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Τα σκηνικά είναι του Ντέιβιντ Νεγρίν και τα κοστούμια της Νόρας Ποντίκη.