Αποθέωση στην Επίδαυρο

Η παράσταση «Τρωάδες» γνώρισε θερμή αποδοχή από το κοινό στο θέατρο της Επιδαύρου

Αποθέωση στην Επίδαυρο

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχτηκε το κοινό τις παραστάσεις της τραγωδίας του Ευριπίδη «Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η παράσταση σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με ένα δυνατό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών και τη μεγάλη κυρία του θεάτρου, Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Εκάβης.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, όρθιοι οι 12.000 θεατές σε κάθε βραδιά, δεν άφηναν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να φύγουν από τη σκηνή, ενώ οι επευφημίες και τα ηχηρά «μπράβο» για τις ερμηνείες αλλά και την χαμηλόφωνη σκηνοθετική προσέγγιση του έργου από τον βραβευμένο Χρήστο Σουγάρη κράτησαν πολλά λεπτά μετά το τέλος των παραστάσεων στις 18 και 19Αυγούστου.

Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Επίδαυρο, ερμηνεύοντας ζωντανά στο πιάνο επί σκηνής στο πιάνο τη μουσική που συνέθεσε για την παράσταση.

Συγκλονιστική στο ρόλο της Εκάβης, η Ρούλα Πατεράκη, στην πρώτη της εμφάνιση ως ηθοποιού στην Επίδαυρο, αποθεώθηκε από το κοινό μαζί με ένα σπουδαίο επιτελείο πρωταγωνιστών: τον Δημήτρη Πιατά, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Μαρία Διακοπαναγιώτου, την Μαρίζα Τσάρη, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου, την Λουκία Βασιλείου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, στο ρόλο του Ποσειδώνα, καθώς κι έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο γυναικών στο Χορό.