Αρχίζουν οι «παίχτες» από το Κατράκειο

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Οι παίχτες» αρχίζει από το Κατράκειο στις 21/6

Αρχίζουν οι «παίχτες» από το Κατράκειο

Οι «Παίχτες» ήταν η παράσταση-έκπληξη της προπέρσινης σεζόν, μία άγνωστη κωμωδία του 19ου αιώνα που μετατράπηκε σε μια εκρηκτική μουσική παράσταση, ενθουσιάζοντας τους θεατές. Ο Νικολάι Γκόγκολ έγραψε μια ιστορία χαρτοπαιχτικής απάτης, μια δαιμόνια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, με αλλεπάλληλες ανατροπές, όπου η μπλόφα πάει σύννεφο και το ποιος είναι τελικά ο μεγάλος νικητής της εξαπάτησης και του κέρδους δεν αποκαλύπτεται παρά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήρωες είναι τρεις κομπιναδόροι, τρεις "επαγγελματίες" απατεώνες χαρτοπαίχτες που συναντιούνται σε ένα πανδοχείο και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να "γδάρουν" κάποιο αθώο θύμα, το οποίο βρίσκουν στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου άνδρα που περιμένει την εκταμίευση ενός δανείου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Γιώργος Κουτλής και ήταν, μάλιστα, μόλις η δεύτερη δουλειά του όταν έγινε η πρεμιέρα της παράστασης. Η απόφασή του να ντύσει το έργο με πανκ ροκ μουσικό ένδυμα, με πολλούς αυτοσχεδιασμούς και κωμικά γκαγκς έφερε την απογείωση! Δίπλα του συγκέντρωσε μία αξιοσημείωτα δεμένη ομάδα που τα σπάνε: ο Γιάννης Νιάρρος επικεφαλής ως... lead singer της μπάντας, και οι Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Θανάσης Δήμου.

Η μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, την οποία εκτελούν επί σκηνής οι ηθοποιοί/περφόρμερς, δίνει στην παράσταση το κατάλληλο πλαίσιο: λειτουργεί ως μετρονόμος πάνω στον οποίο συντονίζονται οι ηθοποιοί, υπογραμμίζει τη δράση, υποβάλλει ατμόσφαιρα, ανεβάζεi το κωμικό συναίσθημα και στέλνει το σκηνικό γεγονός στην πλατεία με ακόμη μεγαλύτερη ένταση - ενώ η Ιωάννα Τσάμη ντύνει τους ηθοποιούς με φουλ γκλαμ-ροκ κοστούμια.

Πρόκειται για μια παράσταση που αγαπήθηκε από όλους, φανατικούς θεατρόφιλους και μη μυημένους στο θέατρο, και έκανε το νεανικό κοινό να σχηματίζει ουρές στα ταμεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δημιούργησε ουσιαστικά μια νέα, πολυαγαπημένη πια, τάση καθιστώντας τη μουσική κυρίαρχο πρωταγωνιστή στο θεατρικό σανίδι.

Οι «Παίχτες» ύστερα από δύο sold out σεζόν βγαίνουν σε θερινή περιοδεία (ξεκινώντας από το Κατράκειο Νίκαιας, στις 21/6), κλείνοντας οριστικά και πανηγυρικά τον κύκλο τους, όπως τους αξίζει: κάτω από τον έναστρο ουρανό, απογειώνοντας την καλοκαιρινή μας διάθεση!

Πηγή: athinorama.gr