Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στον «Οιδίποδα»

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», με αλλαγή στη διανομή για το ρόλο της Ιοκάστης. 

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στον «Οιδίποδα»

Με νέα ηθοποιό στο ρόλο της Ιοκάστης, που θα ερμήνευε η Άννα Μάσχα, θα δοθεί η παράσταση που κλείνει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα ρίξει αυλαία με τον «Οιδίποδα Τύραννο» που θα σκηνοθετήσει ο Σίμος Κακάλας, στις 25 και 26 Αυγούστου.

Στην κορυφαία σοφόκλεια τραγωδία, τον ομώνυμο ήρωα θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Στάνκογλου, και στους υπόλοιπους ρόλους βλέπουμε τους: Γιώργο Αμούτζα (Αγγελιοφόρος), Σίμο Κακάλα (Ιερέας του Διός), Χρήστο Μαλάκη (Τειρεσίας), Κων/νο Μωραΐτη (Εξάγγελος), Γιάννη Νταλιάνη (Κρέων).

Μέλη του Χορού οι: Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης.

Τον ρόλο της Ιοκάστης που θα ερμήνευε η Άννα Μάσχα αναλαμβάνει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.


Λίγα λόγια για την παράσταση

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε "δει" τόσο μακριά μέσα στο σύμπαν και τόσο βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα.

Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.