Η νέα εποχή για το θέατρο Άλφα

Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος - Φωτίου έχει περάσει στη νέα εποχή. 

Η νέα εποχή για το θέατρο Άλφα


Το ιστορικό θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου έκλεισε 50 χρόνια ζωής από την αρχή της λειτουργίας του, το 1971, κι από το 2021 μπήκε σε νέα πορεία, αφ’ ότου οι ιδρυτές του, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, έδωσαν τη σκυτάλη του στον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα, δύο καλλιτέχνες που ήδη έχουν καταξιωθεί, ερμηνεύοντας μεγάλα κοινωνικά έργα με σύγχρονους προβληματισμούς.

Επιθυμία τους, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του ιστορικού θεάτρου, είναι να συνεχίσουν την ιστορία του και να το ολοκληρώσουν ως ένα καλλιτεχνικό πυρήνα βασισμένο στις αιώνιες ανθρώπινες αξίες, προσαρμοσμένο στο σήμερα και το αύριο, σύμφωνα και με τις προσωπικές τους αναζητήσεις.

Αυτή την περίοδο στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου, παίζεται για δεύτερη σεζόν μέχρι τα τέλη Μαΐου, η επιτυχημένη, sold out παράσταση "Θέλω να σου κρατάω το χέρι", ένα έργο που υπογράφει ο Τάσος Ιορδανίδης και σκηνοθετεί η Θάλεια Ματίκα. Οι δυο τους είναι και οι μοναδικοί πρωταγωνιστές αυτής της ερωτικής ιστορίας που παρακολουθεί ένα ζευγάρι παράνομων εραστών στις μυστικές εξωσυζυγικές συναντήσεις. Αλήθειες για τις σύγχρονες σχέσεις, συγκίνηση, γέλιο και ένα ανατρεπτικό φινάλε χαρίζει η παράσταση που έκλεψε τις καρδιές και το χειροκρότημα θεατών και κριτικών και θεατών, και πρόκειται να επαναληφθεί και για τρίτη σεζόν από τον προσεχή Οκτώβριο.