«Εκείνη», μια παράσταση με θέμα τον αυτισμό

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με θέμα τον αυτισμό στο θέατρο Art 63

«Εκείνη», μια παράσταση με θέμα τον αυτισμό

Μια παράσταση που προκαλεί το κοινό να διανύσει τη διαδρομή που καλείται να καλύψει ένα άτομο με αυτισμό για να επιβιώσει σ' έναν παράλογο για εκείνον κόσμο παρουσιάζει η Ομάδα "Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος" .

Μια μοναδική παράσταση για τον αυτισμό εμπνεύστηκε και σχεδίασε η Δρ Χάρις Καρνέζη, δημιουργός του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού μοντέλου "Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα" (ΓΣΔ), που απευθύνεται σε παιδιά με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες. Η παράσταση με τον τίτλο "Εκείνη" δεν μιλάει ούτε περιγράφει τον αυτισμό, αλλά προκαλεί το κοινό να διανύσει τη διαδρομή που καλείται ένα άτομο με αυτισμό να καλύψει για να επιβιώσει σ' έναν παράλογο για εκείνον κόσμο. Μέσα από ένα παιχνίδι μυστηρίου, χαρτογραφούνται οι διαδρομές συνάντησης δυο φαινομενικά ασύμβατων κόσμων. Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού στη δράση. Μέσα από μια αλληλουχία δράσεων και εικόνων, το κοινό οδηγείται να κατανοήσει βιωματικά την πολυπλοκότητα των άγραφων κοινωνικών κανόνων συμπεριφοράς που πολλοί από εμάς θεωρούν δεδομένους και να αντιληφθεί την απόσταση και τη διαδρομή που πρέπει κάποιος να διανύσει για να τους αποκωδικοποιήσει.

Η παράσταση αποτελεί μέρος ενός εξάωρου masterclass για θεραπευτές και γονείς, που στόχο έχει την καλύτερη κατανόηση των αναγκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών με την καινοτόμο μέθοδο του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος (ΓΣΔ).

Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο Art 63, στις 14 Μαΐου και το αναλυτικό πρόγραμμα του masterclass περιλαμβάνει:

Oμιλία με στόχο την κατανόηση των δυσκολιών παιδιών με αυτισμό και εισαγωγή στο θεωρητικό υπόβαθρο του ΓΔΣ (14.00-15.15) / Διαδραστική παράσταση "Εκείνη" - υπόδειγμα παρέμβασης από την ομάδα με την συμμετοχή του κοινού (15.45-17.15) / Αποδόμηση παράστασης - Σχολιασμός Η Δρ. Καρνέζη θα εξηγήσει βήμα, βήμα τον σχεδιασμό της παράστασης/παρέμβασης. Επίσης, ανάλυση της παράστασης βήμα βήμα αναφορικά με τη δομή και σχολιασμός από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Trinity του Δουβλίνου, Τόνι Άντγουντ (17.45-19.30) / 19.30 Q & A

Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη / Σχεδιασμός: Δρ Χάρις Καρνέζη

Παίζουν: Εύη Ανδριανού (ηθοποιός / παιδαγωγός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή), Μανόλης Δραγάτσης (ηθοποιός / εκπαιδευτικός), Χάρις Καρνέζη (ηθοποιός / δημιουργός μεθόδου ΓΣΔ), Γιάννης Φιλίππου (ηθοποιός / θεατροπαιδαγωγός), Αθηνά Σταμούλη (ειδική παιδαγωγός), Κωνσταντίνα Ψωμαδέλλη (ειδική γυμνάστρια), Ναταλία Γλέζου (μουσικός / παιδαγωγός), Ελένη Γαυγιωτάκη (λογοθεραπεύτρια).

Η μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Φιλίππου, τα σκηνικά αντικείμενα της Aθηνάς Σταμούλη και η κατασκευή κούκλας της Χάρις Καρνέζη.

Η εκδήλωση είναι μια συμπαραγωγή του κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος και της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη (Χώρος Τέχνης ART63)

Πληροφορίες/κρατήσεις: https://www.cbdmethod.com/cbd-masterclass & 2106996442 /6944171522