«Βάκχες» με Λάλο, Χριστοδούλου

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ελένης Μαυρίδου στο Κηποθέατρο Παπάγου με Δ. Λάλο και Γ. Χριστοδούλου. 

«Βάκχες» με Λάλο, Χριστοδούλου

Δύο σημαντικοί ηθοποιοί του θεάτρου και αγαπημένοι του κοινού μέσα από τον «Σασμό», ο Δημήτρης Λάλος και ο Γιώργος Χριστοδούλου, συναντώνται επί σκηνής στις «Βακχες» του Ευριπίδη.

Η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Δυο σημαντικοί ηθοποιοί μοιράζονται τους κύριους ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 25 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και ήδη ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων.

Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτης Έλενα Μαυρίδου, συνεργάτης και σύζυγος του Δημήτρη Λάλου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.

Συνδυάζοντας live τον φυσικό ήχο της λύρας και του νταουλιού με το ηχοτοπίο και το sound design της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, σ’ έναν σκηνικό χώρο όπου τα υλικά της φύσης, όπως το ξύλο, το νερό, το στάχυ, αναμιγνύονται και συνομιλούν με σύγχρονα, συνθετικά υλικά , οδηγούμαστε σταδιακά στην βακχεία του έργου του Ευριπίδη. Καθώς εκτυλίσσεται η τραγωδία, τα σώματα των ηθοποιών ελευθερώνονται σε έναν οργιαστικό χορό, καταργώντας τα θεατρικά όρια.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Έλενα Μαυρίδου / Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Μουσική Γιώργος Μαυρίδης / Σκηνικό – Κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα
Κίνηση Μπέττυ Δραμισιώτη / Φωτισμοί Περικλής Μαθιέλλης
Δραματουργός Κατερίνα Διακουμοπούλου / Βοηθός σκηνοθέτη Πέτρος Αλαφούζος / Βοηθός Ενδυματολόγου Ευγενία Μπούρντα
Video Θωμάς Παλυβός / Παραγωγή Νέα Εποχή

Παίζουν: Διόνυσος Δημήτρης Λάλος, Κάδμος Θανάσης Δόβρης
Πενθέας Γιώργος Χριστοδούλου, Δούλος Στέργιος Κοντακιώτης
Άγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα
Αγαύη Έλενα Μαυρίδου. Χορός: Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα, Χριστίνα Μαριανού, Μαριάμ Ρουχάτζε. Μουσικοί επί Σκηνής
Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων, η προπώληση άρχισε. Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 10 ευρώ.