«The last five years» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «The last five years» ανεβαίνει από τον Μάιο στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

«The last five years» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ένα από τα δημοφιλέστερα οφ-Μπρόντγουεϊ μιούζικαλ του βραβευμένου με τρία Τόνυ Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια φιλόδοξη παραγωγή.

To «The last five years», ένα έντονα συναισθηματικό και προσωπικό μιούζικαλ δωματίου, έρχεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Στην Εναλλακτική Σκηνή, στο ΚΠΙΣΝ, πρόκειται να αναβιώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (από 5/5).

Το έργο ακολουθεί τη σχέση δύο εικοσάρηδων Νεοϋορκέζων που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα στη διάρκεια μιας περιόδου πέντε χρόνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο έργο προκαλεί η αντισυμβατική δομή του: η Κάθυ (Βάσια Ζαχαροπούλου) αφηγείται την ιστορία αντίστροφα, ενώ ο Τζέιμι (Πάρις Παρασκευάδης) αφηγείται την ιστορία σε ευθεία χρονολογική σειρά. Διαμέσου της μουσικής, η οποία αποτελεί ένα εκλεκτικό συνονθύλευμα ήχων και επιρροών, όπου η ποπ-ροκ συνδυάζεται ιδανικά με την τζαζ, την κλασική μουσική και τη φολκ με στοιχεία κάντρι, οι θεατές παρακολουθούν την πορεία αυτής της σχέσης. Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου το παρελθόν και το παρόν μπερδεύονται σε έναν ιστό αναμνήσεων και πράξεων, το ζευγάρι συναντιέται στον ίδιο χώρο και χρόνο μόνο τη στιγμή του γάμου τους, που λαμβάνει χώρα στη μέση της παράστασης.

Το βραβευμένο με βραβείο Drama Desk έργο, που χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως ένα από τα δέκα καλύτερα μιούζικαλ του 2001, παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του έμπειρου Μιχάλη Παπαπέτρου και σε μετάφραση και σκηνοθεσία ενός ειδικού στο είδος, του πολυπράγμονα κωμικού και λιμπρετίστα Δημήτρη Δημόπουλου. Οι μουσικοί που ερμηνεύουν είναι οι Μίσλαβ Ρέζιτς (ηλεκτρική κιθάρα), Μάνος Αναγνωστόπουλος (ηλεκτρικόμπάσο), Μιχάλης Παπαπέτρου (πιάνο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Αλέξανδρος Μποτίνης και η Φαμπιόλα Οχέδα στο βιολοντσέλο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Ντέιβιντ Νεγρίν και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας.