«Photograph 51»: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης. 

«Photograph 51»: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης απόψε (10/4) και αύριο (11/4)

«Photograph 51»: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης. 

«Photograph 51»: Τελευταίες παραστάσεις για τη Λένα Δροσάκη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Η αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράκλιν θα παρουσιαστεί για λίγες ακόμα φορές στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Για δύο τελευταίες παραστάσεις στις 10 και 11 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πολυβραβευμένο «Photograph 51» της Άννα Ζίγκλερ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει την ελικοειδή μορφή του ανθρώπινου DNA (για την ακρίβεια, στην 51η που τράβηξε, γεγονός που δίνει τον τίτλο στο έργο).

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς μάς σύστησε φέτος το βρετανικό έργο μετά την θριαμβευτική πορεία του στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, με μια δυνατή υποκριτική ομάδα σε μια παράσταση με ωραίες ερμηνείες που δίνει αφορμή για συζήτηση. Πρωταγωνιστούν οι Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας και Μάνος Στεφανάκης.

Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι, ίσως γιατί δεν πρόλαβε, ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα, ίσως περισσότερο επειδή ήταν γυναίκα. Ένα έντονα πολιτικό και ταυτόχρονα ευαίσθητο έργο που πραγματεύεται την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα και την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr