Η «Αρκούδα» του Τσέχοφ με ανατρεπτική ματιά

Ο Νίκος Καρδώνης παρουσιάζει από τον Μάιο στο «Αμφιθέατρο» την «Αρκούδα» του Τσέχοφ

Η «Αρκούδα» του Τσέχοφ με ανατρεπτική ματιά

Το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία πήρε φέτος ο έμπειρος ηθοποιός Νίκος Καρδώνης, μεταφέροντας το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ στη σκηνή με τους Κατερίνα Λάττα, Γιάννη Λατουσάκη και Γιάννη Δενδρινό.

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ «Η αρκούδα», με την ανατρεπτική ματιά του έμπειρου ηθοποιού Νίκου Καρδώνη στη σκηνοθεσία, μετακομίζει για λίγες παραστάσεις στο ιστορικό «Αμφιθέατρο», από τις 4 Μαΐου με την ίδια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών επί σκηνής: Κατερίνα Λάττα, Γιάννης Λατουσάκης και Γιάννης Δενδρινός.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα αγρόκτημα στην επαρχία του Ρίπλοβο, όπου κατοικεί η Έλενα Πόποβα. Μια όμορφη χήρα που βρίσκεται σε περίοδο πένθους μετά την απώλεια του συζύγου της. Κλεισμένη και πλήρως απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, δέχεται την επίσκεψη του απόστρατου υπολοχαγού Σμιρνόφ, ο οποίος απαιτεί με άκομψο τρόπο την εξόφληση δυο γραμματίων που του χρωστούσε ο εκλιπών. Η βαρυπενθούσα δεν έχει αντίρρηση, η συμπεριφορά του όμως και οι απόψεις για τις γυναίκες την ταράζουν. Η ένταση ανάμεσα τους κορυφώνεται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Στο έργο το πένθος, το χρέος και ο έρωτας αντιμετωπίζονται από τον συγγραφέα με αθωότητα και αυτοσαρκασμό.