«Ψευδαισθήσεις» στο «θέατρο Ελέρ»

Δώδεκα παραστάσεις για τις «Ψευδαισθήσεις» του Βιριπάγιεφ στο θέατρο Ελέρ

«Ψευδαισθήσεις» στο «θέατρο Ελέρ»

«Ψευδαισθήσεις»: Η ωδή στον έρωτα του Ιβάν Βιριπάγιεφ ανεβαίνει στο θέατρο Ελέρ. Το έργο του Ρώσου συγγραφέα παρουσιάζεται στην Αθήνα για δώδεκα παραστάσεις με έναν ενδιαφέροντα θίασο.

Τις «Ψευδαισθήσεις» μετέφρασε και σκηνοθετεί η Μαρία Βαρδάκα με τους Στέλλα Μαγγανά, Γιώργο Μπένο, Νεκτάριο Φαρμάκη και Μάρια Φλωράτου, μετά την παρουσίασή του στο Θέατρο Χαλκίδας, έρχεται στην Αθήνα από τις αρχές Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα αναμένουμε την παράσταση που μιλά για τις συζυγικές σχέσεις και την αγάπη που είναι αληθινή μόνο όταν είναι αμοιβαία στο Θέατρο Ελέρ.

Η υπόθεση

Δύο παντρεμένα ζευγάρια, στο λυκόφως της ζωής τους, επιδίδονται σε ένα σερί αποκαλυπτικών εξομολογήσεων, που θα επαναπροσδιορίσουν τα δεδομένα των συζυγικών σχέσεων. "Η αγάπη είναι δουλειά. Aγάπη είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Η αγάπη είναι ένα πολύ απλό πράγμα που το κατακτούν πολύ λίγοι. Η αληθινή αγάπη είναι μόνο αμοιβαία. Αληθινή αγάπη είναι όταν δύο άνθρωποι αγαπάνε ο ένας τον άλλον, και αν αγαπάει μόνο ο ένας, δεν υπάρχει αληθινή αγάπη." Μέσα από τις ιστορίες ζωής των δύο ζευγαριών, που διέρχονται από κωμικοτραγικές καταστάσεις, το έργο πραγματεύεται την υποκειμενικότητα των ερωτικών σχέσεων και τις ανατροπές που μπορεί να φέρουν οι καταθέσεις ψυχής, ακόμα και λίγο πριν από το θάνατο.