Παράταση για το «Χάπι» στο θέατρο Σταθμός

Παρατείνονται μέχρι τις 19/3 οι παραστάσεις για το «Χάπι» του Μάνου Καρατζογιάννη στο θέατρο Σταθμός

Παράταση για το «Χάπι» στο θέατρο Σταθμός

Η φετινή χρονιά έφερε στο Θέατρο Σταθμός την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του έργου του Έντα Γουόλς "Χάπι" ("Medicine"), συστήνοντάς μας ακόμη ένα νέο θεατρικό κείμενο που αξίζει την προσοχή μας, το οποίο μιλά για τη θεραπευτική φύση του θεάτρου. Στο τελευταίο έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, μέχρι και τις 19 Μαρτίου, μετά και την τελευταία παράταση που πήρε η παράσταση. Επί σκηνής συναντιέται με τις Βέρα Μακρομαρίδου και Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, καθώς και τον ντράμερ Βαγγέλη Παρασκευαϊδη.

Τι είναι το «Χάπι»; Ο Μάνος Καρατζογιάννης εξηγεί: «Αμέσως μόλις διάβασα το έργο ενθουσιάστηκα γιατί μιλάει για πράγματα που μας αφορούν τώρα. Μέσα από μια αλληγορία για έναν άνθρωπο έγκλειστο, αγγίζει θέματα πολύ επίκαιρα, όπως η διαφορετικότητα, ο εγκλεισμός, η βία, η άσκηση εξουσίας, τα συσσωρευμένα ψυχολογικά τραύματα. Και, βέβαια, η δραματουργία του πολυβραβευμένου Έντα Γουόλς επαναφέρει στο προσκήνιο τον θεραπευτικό χαρακτήρα του θεάτρου. Το "Χάπι" ξεκινά με μια ξεχωριστή στιγμή για τον Τζον Κέιν, τον χαρακτήρα που υποδύομαι, η οποία τον γεμίζει άγχος και ενθουσιασμό. Έρχεται έπειτα από καιρό η ώρα να ακουστεί το αίτημά του για θεραπεία. Θέλει, όμως, να νιώσει εμπιστοσύνη προτού ξεκινήσει να μοιράζεται τον πρώτο του εγκλεισμό, την έλλειψη απτικότητας από τους γονείς του και το συναίσθημα εγκατάλειψης που του γέννησε, καθώς και τον διαρκή εκφοβισμό που βίωσε. Δύο γυναίκες με το ίδιο συμβολικό όνομα "Μαρία" έρχονται να τον βοηθήσουν δραματοθεραπευτικά στον αγώνα που δίνει για να βγει έξω και να κοινωνικοποιηθεί ξανά. Στην πραγματικότητα είναι ένα έργο που μιλάει για τη βαθιά ανάγκη μας για αγάπη και για την απουσία της από τις ζωές μας».

Συμμετέχουν με τη φωνή τους οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Καταλειφός, Τάσος Λέκκας, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Νένα Μεντή, Λουκία Μιχαλοπούλου, Περικλής Μουστάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Πουρσανίδης και Σοφία Φιλιππίδου.