«Dear England»: Η αγωνία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πριν από το πέναλτι μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι

Από το περίφημο χαμένο πέναλτι του 1996 μέχρι τη μεταμόρφωση της Εθνικής Αγγλίας, μία νέα παράσταση για τον προπονητή θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο της χώρας του

«Dear England»: Η αγωνία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πριν από το πέναλτι μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι

Από το αγωνιστικό τερέν στο θεατρικό σανίδι ταξιδεύει η ιστορία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μιας και μία νέα παράσταση που θα αφορά τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας ετοιμάζεται να ανέβει στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Το έργο που θα λέγεται «Dear England» υπογράφει ο Τζέιμς Γκράχαμ κι αυτό θα επικεντρώνεται στις αλλαγές που επήλθαν στην εθνική ποδοσφαιρική ομάδα υπό τον Σάουθγκεϊτ, πιάνοντας το νήμα από το περίφημο χαμένο πέναλτι του πρώην ποδοσφαιριστή στον ημιτελικό του Euro του 1996 απέναντι στη Γερμανία στο «Γουέμπλεϊ», σε μια από τις πλέον «τραγικές» στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Εθνικής Αγγλίας.

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας του θεατρικού, ελπίζει πως με αυτό θα εξετάσει «την ταυτότητα μιας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου αλλά και μίας χώρας».

Μιλώντας συγκεκριμένα στο BBC News, ο Τζέιμς Γκράχαμ σχολίασε πως «Αυτό που έχει συμβεί στην Εθνική της Αγγλίας τα τελευταία έξι χρόνια είναι αναπάντεχο». Και συνέχισε λέγοντας: «Ψιθυρίζεται κάπου στο βάθος, αλλά μάλλον τώρα αρχίζουμε πραγματικά να καταλαβαίνουμε την ευγενή επαναστατικότητα του Γκάρεθ».

Ο Σάουθγκεϊτ ανέλαβε τον ρόλο του στην Εθνική Αγγλίας το 2016, όταν η ομάδα δεν βρισκόταν και στην καλύτερη φόρμα. Ο νέος προπονητής της, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Πίπα Γκρέιντζ προσπάθησε να διευρύνει τη σκέψη των παικτών για να τους κάνει να απαλλακτούν από τα δεσμά της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας.

Σαιξπηρική, μάλιστα, χαρακτηρίζει την ιστορία ο συγγραφέας του «Dear England», σχολιάζοντας: «Αυτό που την κάνει σαιξπηρική είναι φυσικά το ότι πηγαίνει πίσω σε εκείνη τη στιγμή του 1996, όταν [ο Σάουθγκεϊτ] ένιωσε όλο αυτό το βάρος της ιστορίας, την πίεση και τις προσδοκίες τη στιγμή που έχανε το πέναλτι».

Όσο για τον ρόλο του Σάουθγκεϊτ, θα τον αναλάβει ο Τζόζεφ Φάινς, ενώ η παράσταση αναμένεται να ανέβει τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από το BBC, «Κ»