Τα «μαθήματα κωμωδίας» με Αθερίδη-Ματσούκα

Πώς φεύγει ο θεατής μετά την παράσταση «Μαθήματα κωμωδίας» με τον Θοδωρή Αθερίδη και την Δήμητρα Ματσούκα

Τα «μαθήματα κωμωδίας» με Αθερίδη-Ματσούκα

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΜΩΔΙΑΣ» από το Θοδωρή Αθερίδη.
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αναστασία Τσιλιμπίου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης.

Για δεύτερη χρονιά τα «μαθήματα κωμωδίας» ανεβαίνουν στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ σε κείμενο και σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Το έργο έχει ήδη συνεχόμενα sold out, διθυραμβικές κριτικές και ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία.


Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι στόχος του έργου του ήταν «να μάθεις να γελάς με αυτό που σε βασανίζει».


Όλοι οι ηθοποιοί δείχνουν ότι περνάνε καλά στη σκηνή: Διασκεδάζουν και οι ίδιοι με αυτό που μας παρουσιάζουν. Με πολύ κέφι ερμηνεύει ο καθένας το ρόλο του και όλοι οι ρόλοι είναι ξεχωριστοί: Η δυσοίωνη ξεναγός που δεν έχει γελάσει ποτέ, ο προβληματικός πλούσιος καταπιεσμένος νέος, ο γιατρός με τα απωθημένα και το παιδί που δεν αναγνωρίζει, η μικρή ορφανή που κάνει καριέρα στο Instagram. Όλοι έχουν ένα δράμα που καταπιέζουν και παρόλα αυτά επιλέγουν να κάνουν μαθήματα κωμωδίας. Από την άλλη πλευρά, ο δάσκαλος, ξεπεσμένος κωμικός, που προσπαθεί να επιβιώσει διδάσκοντας κωμωδία και κρύβει το δικό του δράμα που αποκαλύπτεται στο τέλος, μετατρέποντας την κωμωδία σε τροφή για προβληματισμό. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, κανένας δε λέει την αλήθεια ούτε στον ίδιο του τον εαυτό.

Και κάπως έτσι, τα μαθήματα κωμωδίας μετατρέπονται σε ομαδική ψυχοθεραπεία, ετερόκλητοι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά και τελικά για να γελάσουμε πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε ποιοι είμαστε.