Γιώργος Κιμούλης: Πρεμιέρα με διαμαρτυρίες και συνθήματα (vids)

Πρεμιέρα με διαμαρτυρίες, πανό και συνθήματα κατά του Γιώργου Κιμούλη στη Θεσσαλονίκη 

Γιώργος Κιμούλης: Πρεμιέρα με διαμαρτυρίες και συνθήματα (vids)

Ο Γιώργος Κιμούλης επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι -και πάλι με τον διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και του ηθοποιού- μετά από την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα εναντίον του, για άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασής του στη Θεσσαλονίκη και όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντιδράσεις.

Άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο φώναξαν συνθήματα κατά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ενώ από τις εικόνες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ της εκπομπής “Πρωινό μας” είδαμε και ένα πανό με το σύνθημα “Καμία φίρμα δεν θα μας φιμώσει. Διαλέγουμε πλευρά, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ”.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Κιμούλης αρνούμενος τις καταγγελίες έχει κινηθεί νομικά κατά της Ζέτας Δούκα, αλλά και κατά της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, που ανέφεραν ότι ήταν μάρτυρες κάποιων περιστατικών που καταγγέλθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, μέσα το θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την παράσταση και να τιμήσει τον Γιώργο Κιμούλη και τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Μάλιστα, το χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης ήταν αρκετά θερμό, ενώ ακολούθησε και πάρτι των συντελεστών της παράστασης.

Δηλώσεις του Σπύρου Σαραφιανού σχολιάστηκαν εντόνως στο πλατό της εκπομπής. Ο ηθοποιός σε δηλώσεις του είπε: “Δεν επικροτώ αυτές τις συμπεριφορές αλλά το κέρδος από την παρουσία του Κιμούλη στο ελληνικό θέατρο είναι τεράστιο. [...]Αν επάνω στη δουλειά μπορεί ενδεχομένως να είναι απόλυτος και αυστηρός, θα είχαμε καταδικάσει όλους τους δασκάλους του θεάτρου”. Η συζήτηση επεκτάθηκε με την Αφροδίτη Γραμμέλη να αναφέρει: “Ας μου επιτρέψει να του πω ότι ο Κουν, ο Ροντήρης, ο Μινωτής, ουδέποτε χρεώθηκαν κακές συμπεριφορές και είναι τεράστιοι δάσκαλοι του θεάτρου”.

Σπύρος Μπιμπίλας: "Είναι δικαίωμα του Γιώργου να κάνει παραστάσεις"

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή Super Κατερίνα, κλήθηκε να σχολιάσει την προσέλευση του κόσμου, αλλά και τις διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ συνεχάρη τον ηθοποιό για την πρεμιέρα του, αφήνοντας ωστόσο αιχμές.

“Είναι δικαίωμα του Γιώργου, που είναι συνάδελφός μας, να κάνει παραστάσεις. Τώρα το αν το θέατρο είναι γεμάτο με εισιτήρια ή με προσκλήσεις, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε [..] επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να διαμαρτύρεται, χωρίς προπηλακισμούς, χωρίς να εμποδίζει τον θεατή να μπει μέσα, γιατί μην ξεχνάτε έχουμε δει κάτι χριστιανούς να απαγορεύουν τον κόσμο να μπει μέσα” είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και συμπλήρωσε “Υπάρχει μία μεμονωμένη διαμαρτυρία κάποιων ανθρώπων, μην το κάνουμε θέμα”.

Καλά κάνουν, θέατρο πάνε να δούνε και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν λίγα θέατρα. Ο κόσμος διψάει να δει θέατρο, έναν καλό ηθοποιό. Άσχετα αν αυτός ο ηθοποιός έχει στραφεί κατά του Σωματείου του, ζητώντας πάρα πολλά χρήματα και βάζοντάς μας σε μία δικαστική διαμάχη τεράστια. Με αποτέλεσμα να βγαίνουμε τώρα και να ζητάμε να δώσουν όλοι οι ηθοποιοί τον οβολόν τους” σχολιάζει στη συνέχεια ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Έξω ήταν λίγοι άνθρωποι, δεν μπορεί να στοχοποιηθεί μεγάλο πλήθος. Κάνουμε μεγάλο θέμα από τους πολύ λίγους» τόνισε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Κιμούλης διεκδικεί από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη και έχει καταθέσει σε βάρος του ΣΕΗ αγωγή μετά την απόφαση διαγραφής του.

Με την αγωγή εκτός από τη χρηματική του ικανοποίηση, ζητά και την ακύρωση της διαγραφής “λόγω τυπικών και ουσιαστικών παρατυπιών”, υποστηρίζοντας ότι το ΣΕΗ “λειτούργησε καταχρηστικά, ύποπτα και εν τέλει έκνομα”.

Πηγή: news247.gr