Θέατρο Μικρό Χορν: Τελευταία παράσταση για το «Σωτηρία με λένε»

Στις 20:00 θα ανέβει για τελευταία φορά η θεατρική παράσταση «Σωτηρία με λένε» στο Θέατρο Μικρό Χορν.

Θέατρο Μικρό Χορν: Τελευταία παράσταση για το «Σωτηρία με λένε»

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιαστεί από τις 10 Νοεμβρίου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή & δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Το έργο: Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ
Κάτια Γκουλιώνη
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ
Ιωάννα Μονέδα
ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Γιώργος Παπαγεωργίου
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Πάρις Μέξης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Χάρης Δάλλας
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Αντώνης Ξηντάρης
Θοδωρής Ξηντάρης