Ο «Ρομπέν των δασών» στο Γυάλινο

Όσοι (μικροί και μεγάλοι} είδαν τον «Ρομπέν των δασών» της Αγνής Χιώτη στο Γυάλινο έφυγαν ενθουσιασμένοι. 

Ο «Ρομπέν των δασών» στο Γυάλινο

Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ στην παιδική σκηνή του ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ : Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με ζωντανή μουσική επί σκηνής.


Η Αγνή Χιώτη σκηνοθετεί ένα κλασικό παιδικό παραμύθι με στοιχεία θεάτρου ενηλίκων και οι ταλαντούχοι ηθοποιοί της τραγουδούν και χορεύουν μαγεύοντας το κοινό. Οι αξίες της φιλίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του παντοτινού έρωτα, προβάλλονται με αμεσότητα και αποδεικνύουν ότι είναι επίκαιρες ανά τους αιώνες. Ο Ρομπέν θέλει να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και διακυβέρνηση με αξίες. Δεν κρατά τα χρήματα για τον ίδιο αλλά τα μοιράζει στους φτωχούς. Σε αυτό το ταξίδι βρίσκει συμμάχους, φίλους και κυρίως τον έρωτα στο πρόσωπο της κόρης του βασιλιά, της Μάριον, η οποία δεν εμφανίζεται ως κλασική πριγκίπισσα με μακρύ φόρεμα, αλλά ως πολεμίστρια.

Βασικό στοιχείο του έργου είναι και η συγχώρεση, καθώς όλοι οι ήρωες έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Τελικά κανένας δεν παραμένει κακός γιατί κανένας δεν ήταν εξ αρχής. Απλώς κάποιοι είχαν παρεξηγήσει την πραγματικότητα.

Με χιούμορ, συγκίνηση και πολύ κέφι, η παράσταση ολοκληρώνεται με μικρούς και μεγάλους να χειροκροτούν όρθιοι και να χορεύουν στο ρυθμό του τραγουδιού, με το οποίο υποκλίνονται οι ηθοποιοί. Τα παιδάκια κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους ήρωες και αυτό είναι το ζητούμενο σε μια πετυχημένη θεατρική παράσταση.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Αγγελίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ιάσονας Καστόρης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Αντώνης Κυριακάκης, Σταμάτης Μπάκνης, Σοφία Παπουλάκου, Κώστας Πιπερίδης